1. Home
  2. Vesti
  3. Ako 2027. nisi električan – mrtav si!
Ako 2027. nisi električan – mrtav si!
7

Ako 2027. nisi električan – mrtav si!

236
7
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor marke Alfa Romeo, Žan Filip Imparato je prethodne nedelje bio veoma aktivan u odnosu sa predstavnicima sedme sile, pa je tako pričao o težnjama vezanim za prodaju novopredstavljenog krosovera iz C segmenta s imenom Tonale, a izneo je i tvrdnju, neki bi rekli čak i zavet u pogledu toga da se više neće desiti da ovaj brend bude neprofitabilan.

Ono što nam je nekako prošlo malo ispod radara u toj priči, nije to što je najavljeno da će se Alfa Romeo 2027. nadmetati s velikim krosoverima iz BMW-a (jer smo i to izvestili) već izjava Imparata u kojoj on tvrdi da će svi oni konstruktori koji misle da opstanu na evropskom tlu, morati da ponude električna vozila. Preciznije, čovek tvrdi da „je polumrtav onaj ko 2022. godine, među proizvođačima, nije elektrifikovan, kao što je mrtav i onaj ko 2027. već nije postao električni brend“.

„Sudbina termičkih motora je zapečaćena. Razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem koji bi bio u okvirima prihvatljivim za pisce ekološkom normativa Euro 7 bi koštao nesagledivo puno, pa je smisleno nuditi samo električni pogon od 2027. godine“. Već neko vreme znamo da će grupacija Stellantis sve svoje marke usmeriti u segment električnih vozila, počev od 2030. godine.

Onda ni ne čudi što se najave za takmaca koji će na crtu stati velikim primercima velikog BMW-a biti, umesto s rezervoarom za smeštaj tečnog goriva, biti s baterijskim pakovanjem. Fokus Alfe Romeo će biti proširen i van evropskog kontinenta, s akcentom na američko tržište, gde bi se ponuda novih modela, pored novog Tonalea, proširila i krosoverom iz B segmenta.

Prvi električni Alfa Romeo stiže 2024. godine i biće to upravo pomenuti predstavnik u B segmentu, s tim da se već zna da će se proizvoditi u fabrici u Poljskoj, paralelno s bratskim modelima iz Jeepa i Fiata. Konkretan Alfin SUV će biti ponuđen i s hibridnim pogonskim sklopom.

AutoRepublika

(236)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

kao rok zvezde
ako u 27 nisi umro
nisi ništa ni postigao

BB

Koliko Alf brzo izbacuje modele, možda im je bolje da preskoče tu elektro fazu pa da odmah krenu na proizvodnju modela na nuklearnu fuziju…😉😂

Iznogud Časni

Ovo kao da Grunf piše vijesti i naslove.

moron

Pored ovakvih vesti teško je imati neki životni optimizam …

Rikošet

A barem žene na ovo gledaju manje tragično, s obzirom na šta sve može da asocira ovaj naslov 🙂

moron

Ali, zaista, gledajući skorašnji sled dogadjaja, pravac razvoja auto industrije, kao i najave neke skorašnje budućnosti, mene hvata baš teška tuga i depresija.

Iznogud Časni

120€ po satu (školskom) ti naplaćujem.lijecenje od tuge i depresije, jel važi?