1. Home
  2. Vesti
  3. Potvrđeno: BMW M8 stiže već sledeće godine
Potvrđeno: BMW M8 stiže već sledeće godine
2

Potvrđeno: BMW M8 stiže već sledeće godine

454
2
Podelite sa prijateljima:

BMW je odavno saopštio da se uporedo sa novom serijom 8 razvija i M verzija dotičnog modela. Sada je predsednik kompanije, Harald Kriger, potvrdio da će perjanica imati premijeru već sledeće godine. Do sada, spekulisalo se da će serijska „osmica“ na scenu stupiti 2019. Takođe, trkačka verzija M8 će prvo pojavljivanje imati na 24 Dejtone u januaru 2018.

Detalji koji se tiču pogona, i dalje su siromašni. Kao verovatan izbor za M model, nameće se 4,4-litarski V8 iz M5, koji za potrebe sedana isporučuje 600 ks.

Čini se da kako se bliži lansiranje i kako maskirani test modeli polako gube na intenzitetu kamuflaže, serijska serija 8 će izgubiti dosta od stajlinga koncepta. Umesto oštrih linija i agresivnih usisnih otvora, forma na prototipovima je znatno zaobljenija. Ipak, finalni sud ćemo doneti kada kamuflaža bude u potpunosti skinuta.

Luksuzni kupe će se pozicionirati kao vrhunski proizvod kuće, a što se tiče velikoserijskih modela, nemačka marka planira sveobuhvatnu elektrifikaciju. Do 2025., kompanija će uključuti 25 elektrifikovanih modela, uključujući 12 vozila čisto na električni pogon. U njih se ubrajaju modeli poput električnog Minija (2019.), iX3 (2020.) i iNext (2021.).

Kriger je takođe sugerisao da će serijska verzija i Vision Dynamics električnog sportiste raspolagati sa autonomijom od 600 kilometara i „snažnom emotivnom porukom“.

BMW takođe planira da dodatno razvija autonomna vozila. Kompanija ima 2.000 inženjera koji rade na projektu i nameravaju da testiraju tehnologiju uz pomoć flote od 40 specijalno opremljenih BMW-a serije 7, koji će se naći na nemačkim putevima, u Minhenu, kao i Kaliforniji i Izraelu.

(454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

Neka je i ublazen koncept, svejedno izgleda fantasticno, Bas, bas mi se svidja…

vladan

skoro nijedan bmw nije bio ovako zasiljen napred