1. Home
  2. Vesti
  3. Francuska: Peugeot i Volkswagen takođe optuženi za varanje u vezi sa emisijom štetnih gasova
Francuska: Peugeot i Volkswagen takođe optuženi za varanje u vezi sa emisijom štetnih gasova
2

Francuska: Peugeot i Volkswagen takođe optuženi za varanje u vezi sa emisijom štetnih gasova

402
2
Podelite sa prijateljima:

Istraga francuskih vlasti dovodi do novih optužnica, nakon Renaulta, pred sud će morati i Volkswagen i Peugeot. 

Volkswagen se optužuje da je izvršio obmanu kupaca, a da je ona imala za posledicu ugrožavanje životne sredine i zdravlja ljudi, sve zbog prekomerne emisije štetnih gasova vozila ovog brenda. Iako je svojevremeno Volkswagen priznao postojanje „lažljivog softvera“, sada negiraju da su francuski potrošači oštećeni.

Nemačkoj kompaniji su nadležni u Francuskoj naložili da položi kauciju od 10 miliona evra, kao i da obezbedi bankarske garancije za još 60 miliona evra. Očito je da su Francuzi rešeni da do kraja isteraju sve na čistac, jer je pored Volkswagena na „tapetu“ i domaći Peugeot.

Peugeot je optužen da je koristio načine da zaobiđe prikazivanje realne emisije štetnih gasova na vozilima koja su nominalnom poštovala Euro 5 standard u razdoblju od 2009. do 2015. godine. Ovom brendu takođe je naloženo da položi kauciju od 10 miliona evra, ali su tražene bankarske garancije manje nego kod Volkswagena i iznose 30 miliona evra.

Peugeot odbacuje navode da je varao u vezi sa testovima emisije štetnih gasova i tvrdi će se istina utvrditi na sudu. No, francuske vlasti nastavljaju sa istragom. Veruje se da će i Citroen biti optužen za isto što i Peugeot, a postoji velika šansa da se isto dogodi i sa Fiatom. Rukovodstvo Citroena će biti saslušano u sklopu istrage danas, dok će Fiatova uprava biti ispitana narednog meseca.

AutoRepublika 

(402)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pežo i Euro 5? Baš sam maler, imao sam Euro 4 i očito ništa od novaca i za mene … Ali, ne, ne … Ne dirajte mi samo Fiat … Molim Vas. Sve ostalo možete.

don

Ja imam kladu pa nema love ni za mene, pojeli bi advokati a tek proces koji bi trajao min 2 godine uz nikakve šanse da dobijem.