1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche sprema hibridni 911?
Porsche sprema hibridni 911?
0

Porsche sprema hibridni 911?

108
0
Podelite sa prijateljima:

Dugo se vodila polemika da li će Porsche elektrifikovati i 911-icu, prema poslednjim najavama definitivno hoće.

U razgovoru sa magazinom Automotive news, izvršni direktor Porschea, Oliver Blum, potvrdio je da ta kompanija uveliko radi na razvijanju hibridne 911-ice, ali da i je ne treba očekivati na tržištu pre 2023. godine. Blum je dodao da u Porscheu još uvek ne postoji konsenzus oko elektrifikovanja ikone brenda, ali da veruje da će 911 posle 2023. godine biti plug-in hibrid.

Nije specifizirano kolika će snaga pomenutog pogona biti, ali je Blum najavio da bi autonomija kretanja isključivo pomoću elektromotora iznosila nekih 70 kilometara. „Imamo pripremljenu novu platformu za sledeću generaciju modela 911, predviđen je i prostor za baterije, ono što čekamo jeste razvoj baterija i elektromotora, kako bi performanse 911-ice ostale na visokom nivou“ izjavio je Oliver Blum.

Do tada, naredna restilizacija modela 911 planirana je za 2019. godinu. I mada veći deo prodaje Porschea otpada na SUV modele, Blum je najavio da ova kompanija neće odustati od posvećenosti performantnim automobilima.

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments