1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Grand Captur 2019.?
Renault Grand Captur 2019.?
0

Renault Grand Captur 2019.?

483
0
Podelite sa prijateljima:

Renault Captur, krosover francuske marke iz B segmenta, premijerno je nastupio 2013. godine, označivši inicijalni ulazak kompanije u ovu kategoriju vozila. Ubrzo, ostvaren je značajan tržišni uspeh. U prvom polugodištu 2017., Captur je prodat u više od 112.000 primeraka, što ga čini najprodavanijim malim krosoverom u Evropi.

Motivisan dobrom prodajom, Renault bi mogao da proširi svoju porodicu malih krosovera. Naime, drugi model sa povišenim klirensom, takođe iz B segmenta, već je u razvoju i što je logično, mnoge komponente će deliti sa Capturom.

Novajlija će silaziti sa istim proizvodnih linija kao i postojeći model, u Renaultovoj fabrici u Valjadolidu i počivaće na istoj platformi. Direktor fabrike, Rafael Vaskez, saopštio je par detalja u vezi sa novim modelom, pored potvrde da je reč o automobilu koji će kao i Captur pripadati B SUV segmentu. Glasine govore da bi on mogao da bude veći od aktuelnog modela i dobije oznaku „Grand Captur“.

Novi krosover će biti deo Renaultove investicije od 600 miliona evra u proizvodni objekat u Valjadolidu. Ovo ulaganje će biti iskorišćeno da se proširi kapacitet fabrike, kao i za razvoj novog 1,5-litarskog dizel motora. Buduća proizvodnja bi trebalo da ostane u okviru trenutne brojke od 250.000 vozila godišnje.

Što se Captura tiče, on je restilizovan za ovu godinu (uskoro sledi test AutoRepublikin test ovog modela), a smernice stajlinga je preuzeo od većeg Kadjara. Juče je na srpsku scenu stupio i najveći u Renaultovoj SUV porodici  – Koleos.

Očekuje se da Grand Captur bude nešto skuplji od aktuelnog Captura.

(483)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments