1. Home
  2. Vesti
  3. Razlike između Mercedesa, BMW-a i Lexusa nikada manje
Razlike između Mercedesa, BMW-a i Lexusa nikada manje
2

Razlike između Mercedesa, BMW-a i Lexusa nikada manje

4.73K
2
Podelite sa prijateljima:

Prodaja luksuznih automobila je u septembru sveukupno porasla za čak 4,9 odsto na jednom od najreferentnijih tržišta kada je premijum segment u pitanju – američkom.

Uvek interesantna tema – trka između glavnih  premijum marki, Mercedes-Benza, BMW-a i Lexusa. Sada su razlike tešnje nego ikada. Uprkos septembarskom padu, Mercedes je ostao u vrhu sa prodatih 242.250 vozila. Drugi je BMW na drugom mestu, sa malom razlikom, a Lexus na trećem takođe diše Bavarcima za vratom. Prodaja premijum četvorotočkaša je iznenađujuće porasla – za čak 4,9 odsto prošlog meseca, sa totalom od 174.504 vozila.

Sa izuzetkom Mercedesa, čija je prodaja pala za 1,7 odsto, na 29.008 automobila (ne uključujući komercijalne modele Sprinter i Metris), ostali premijum proizvođači su napredovali prošlog meseca u SAD.

Šef Mercedesa, Diter Egzler, rekao je da pad prodaje delimično može da se pripiše uraganima koji su pogodili Teksas, Floridu i Portoriko, ali da su SUV/krosoveri i dalje napredovali.

BMW je zabeležio porast od 0,7 odsto u odnosu na prošli mesec, tako da je razlika u odnosu na Mercedes sada samo 22.000 jedinica. S druge strane, Lexus se značajno popravio (1,5 odsto), tako da zaostaje za BMW-om uz minus od samo 516 vozila u dosadašnjem delu godine. Početkom septembra, taj zaostatak je iznosio 1.141 jedinicu.

Biće interesantno koja od tri marke će biti najuspešnija do kraja godine.

(4725)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mizar

Mercedes je prodao oko 29.000 premijum automobila a BMW 22.000 automobila manje (dakle oko 7000) ? Navodim podatke iz teksta. Kako su se onda izjednacili ?