1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai se priprema za lansiranje 44 elektrifikovana modela do 2025.
Hyundai se priprema za lansiranje 44 elektrifikovana modela do 2025.
2

Hyundai se priprema za lansiranje 44 elektrifikovana modela do 2025.

108
2
Podelite sa prijateljima:

Hyundai planira da predstavi 44 hibridna i električna automobila u sledećih pet godina na koji način želi da se približi vodećem svetskom proizvođaču hibridnih vozila, to jest japanskoj Toyoti.

Korejski proizvođač je ovo izrekao medijima u Australiji i tom prilikom naveo da hibridna (uključujući plug-in hibridna) i električna vozila sada čine 2,8% od celokupne flote četvorotočkaša u Zemlji kengura. To je više nego dvostruko veći udeo na tržištu u odnosu na period od pre pet godina.

Od najavljenih elektrifikovanih vozila, njih 23 će biti čisto električni modeli dok će ostatak nove game činiti hibridi i plug-in hibridi. U ovom trenutku, Hyundai predstavlja jedinu marku koja u Australiji prodaje vozila iz sva tri segmenta, i to sve u jednom modelu – Hyundai Ioniq.

Skot Nargar, viši rukovodilac za pitanja mobilnosti sutrašnjice u Hyundaiju, je izjavio da je Toyota do sada bila praktično usamljena na tržištu i beležila uspehe s hibridima Toyota Prius, Corolla, Camry i RAV4, koji je rasprodat na teritoriji Australije za narednih 12 do 14 meseci.

Slična situacija je i na globalnom nivou, uz dužno poštovanje i ostalim proizvođačima koji svoje game obogaćuju primercima iz segmenta elektrifikovanih vozila, a upravo to je razlog zbog čega korejski proizvođač ima nameru da se priključi tržišnoj utakmici.

AutoRepbulika

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Hyundai od slijedeće godine ugrađuje Toyotine-Aisin E-CVT hibridne sklopove… Kako da vam je ta vijest promakla?

Ercegovac

Још кад би имали простора за 15-20% снижење цијене у односу на Тојотине моделе, па да преговарамо .