1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes EQA u finalnom delu testiranja prototipa
Mercedes EQA u finalnom delu testiranja prototipa
0

Mercedes EQA u finalnom delu testiranja prototipa

120
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka predstaviće svoj novi električni SUV tokom ove godine, mada neki germanski mediji upućuju da će se to odigrati već na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

Mercedes EQA „uhvaćen“ je prilikom testiranja u zimskim uslovima u Švedskoj. Iskusno oko ljubitelja automobilske industrije primetiće da se novi EV modeli često testiraju u veoma hladnim uslovima – razlog tome je činjenica da isti dramatično gube domet kada je niska temperatura.

Jasno je da se proizvođači trude da minimiziraju posledice „minusa“ na električna vozila, pa se tako veliki broj opitnih procesa odvija u zemljama na severu Evrope.

EQA je zapravo električna varijanta modela GLA, i prvi put smo ga videli kao koncept 2017. godine, u Frankfurtu. Otada je prešao dug put, i sada je skoro spreman za proizvodnju.

Mercedes još nije rad da govori i podacima u vezi sa električnim krosoverom, ali konceptualno izdanje raspolagalo je sa 268 ks i 499 Nm. Taj model bio je u stanju da sa jednim punjenjem baterija prevali 400 km, no to je bilo po optimističnom NEDC ciklusu, odnosno realna vrednost je daleko manja.

Nemačka marka proizvodiće EQA u Smartovoj fabrici u Francuskoj, gde je uloženo 500 miliona evra za pripremu „terena“ za sklapanje ovog električnog SUV-a.

AutoRepublika 

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments