1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik Porschea 918 čeka na baterijsku revoluciju
Naslednik Porschea 918 čeka na baterijsku revoluciju
0

Naslednik Porschea 918 čeka na baterijsku revoluciju

137
0
Podelite sa prijateljima:

Očekuje se da Porsche lansira serijski električni model baziran na Mission E konceptu relativno uskoro, međutim, tehnologija s kojom proizvođač iz Cufenhauzena raspolaže trenutno nije dovoljna da se iskoristi kao osnova za naslednika 918 Spydera. U nedavnom intervjuu, šef sektora za istraživanje i razvoj, obelodanio je da će Porsche čekati do revolucije u tehnologiji baterije da bi započeo radove na novoj perjanici.

„Budući supersportista zavisi od tehnologije“, rekao je Mihael Štajner. „Ukoliko ga napravimo sada, biće hibrid, a to smo već uradili sa 918.“

Pojednostavljeno rečeno, Porsche planira da kreira električni superautomobil, ali on naravno mora da bude brži od 918-ice u svakom segmentu, kako po pitanju krajnje brzine tako i performansi na stazi. To znači da bi sadašnje baterije bile uništene veoma brzo uzimajući u obzir eksploataciju vozila.

„Pored toga, nisam siguran da su naši kupci spremni da tretiraju bateriju kao zamensku komponentu, još uvek“, dodao je Štajner.

On je takođe sugerisao da bi na dolazak naslednika 918 Spydera mogli da sačekamo duže nego što je to bio slučaj između Carrere GT i 918 (devet godina).

„Dolazak sledećeg superautomobila bi mogao da traje duže u odnosu na devet godina između lansiranja Carrere GT i 918 (2013.)“, rekao je Štajner, potvrdivši ono što je šef kompanije, Oliver Blume prokomentarisao ranije ove godine, da novi superautomobil iz Porschea neće stići u bliskoj budućnosti.

Prirodan korak između 918 i budućeg modela će biti prvi Porscheov Formula E bolid. Inženjeri iz WEC programa će uskoro dobiti novi zadatak, koji podrazumeva kreiranje električnog trkača, što bi trebalo da ubrza proces unapređenja tehnologije baterija.

„Ono što mi tražimo je nešto novo za naš novi supersportski model“, zaključio je Štajner.

 

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments