1. Home
  2. Vesti
  3. Euro NCAP proglasio Mercedes A klase za najbezbedniji automobil testiran ove godine
Euro NCAP proglasio Mercedes A klase za najbezbedniji automobil testiran ove godine
0

Euro NCAP proglasio Mercedes A klase za najbezbedniji automobil testiran ove godine

581
0
Podelite sa prijateljima:

Laskavo priznanje za Mercedesov automobil iz C segmenta. 

Na premijeri A klase pres službenici nemačke marke isticali su da je ovo tehnološki najnapredniji automobil u svom segmentu. Nekoliko meseci kasnije ispostavilo se da je ovo istina, makar kada se radi o bezbednosti.

A klasa je zabeležila odličan rezultat na testu sudara. Ovaj automobil dobio je ocenu od 96% za zaštitu odraslih putnika, 91% u oblasti zaštite dece unutar vozila, kao i 92% za zaštitu pešaka. Za aktivne napredne bezbednosne sisteme A klasa je dobila ocenu 75% i na taj način postala ukupno najbolje ocenjen automobil ove godine na testu sudara koji sprovodi Euro NCAP.

Pored A klase Euro NCAP je proglasio još dva pobednika. U kategoriji velikih porodičnih automobila pobedu je odneo Lexus ES, dok je najbezbedniji „terenac“ još jedan model iz Azije – Hyundai NEXO. Lexus ES je zapravo trijumfovao u dve kategorije, jer je proglašen i za najbezbedniji električni automobil/hibrid testiran ove godine.

Kompletnu prezentaciju nove A klase možete pročitati ovde. 

 

 

(581)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments