1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Megane RS u finalnoj formi – procurele fotografije
Renault Megane RS u finalnoj formi – procurele fotografije
0

Renault Megane RS u finalnoj formi – procurele fotografije

535
0
Podelite sa prijateljima:

Nove fotografije Renault Meganea RS su „procurele“ pred premijeru u Frankfurtu 12. septembra. Reč je o tri slike crvenog primerka, koje su se pojavile na Facebooku, verovatno napravljene u Renaultovom objektu, s obzirom da su tu i neki kamuflirani prototipovi.

Iz detalja poput karirarene zastavice na LED svetlima za maglu i centralnog trapezoidnog izduva, jasno je o čemu se ovde radi. Tu je čak i RS logo ispod oznake na „nosu“ automobila i ispod desnih zadnjih svetala. Dakle vrlo je verovatno da se radi o serijskom primerku.

Nije ga teško razlikovati od „mekšeg“ Meganea GT, jer su tu ventilisana krila i naglašeniji lukovi točkova, kao i dodatni ventilacioni otvori pozadi. RS je takođe nešto bliži tlu zahvaljujući sportskom ogibljenju, a dvobojni naplaci su najverovatni ekskluzivno vezani samo za hot heč.

Najveća misterija i dalje ostaje ono što se nalazi ispod haube. Alpine A110 kupe i Espace monovolumen dolaze sa novorazvijenim 1,8-litarskim turbo motorom, koji bi mogao da se nađe i u Meganeu RS. Ipak, verovatnije je da je reč o potpuno novoj 2,0-litarskoj jedinici.

Koji god motor da je u pitanju, biće povezan sa šestostepenim manuelnim ili opcionim automatskim menjačem s dvostrukom spojnicom. Snaga o kojoj se priča je u okviru 300 konja (na prednju osovinu). Kupci će takođe moći da biraju između Sport i Cup šasije, dok će 4Control sistem upravljanja na sve točkove biti standardan.

Za razliku od prethodnika, koji je isključivo bio dostupan u kupe varijanti, Megane RS 2018. će ekskluzivno biti u formi hedžbeka sa petoro vrata.

 

(535)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments