1. Home
  2. Vesti
  3. Tvorac uprostio pa pojeftinio Ford Mondeo za koji smo mislili da je izumreo
Tvorac uprostio pa pojeftinio Ford Mondeo za koji smo mislili da je izumreo
6

Tvorac uprostio pa pojeftinio Ford Mondeo za koji smo mislili da je izumreo

10.02K
6
Podelite sa prijateljima:

Puno tuge među našim drugarima koji jednako vole automobile kao i mi sami, je izazvala vest da se obustavlja proizvodnja i prodaja modela po imenu Ford Mondeo. Međutim, popularni automobil se i dalje sklapa u Narodnoj Republici Kini i sada imamo vesti o tom vozilu.

Naime, proizvođač je odlučio da skocka prostiju varijantu i da je ponudi kupcima po nioj ceni. Dakle, počela je prodaja izvođenja ovog sedana, a koje pokreće 1,5-litarski turbobenzinski motor EcoBoost. Isti razvija respektabilnih 190 konjskih snaga i 258 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Inače, Ford Mondeo je do sada bio prodavan jedino u izdanju koje je podrazumevalo ugradnju turbobenzinskog četvorocilindraša iz iste porodice EcoBoost, ali sa zapreminom od dva litra i 238 „konja“ i 376 Nm. Obe jedinice su uparene s osmostepenim automatskim menjačem i prednjim pogonom. Opcije se nisu menjale, ali je početna cena snižena za nekih deset hiljada kineskih juana (1.260 evra), na sumu od 149,8 hiljada juana (18.900 evra).

Ford Mondeo će se i dalje nuditi samo u Kini gde se limuzina petog naraštaja prodaje tokom poslednjih osamnaest meseci. Sve verzije poseduju spektakularni enterijer s jedinstvenom postavkom čak tri ekrana na frontalnom panelu. Ukupna dužina im je 1,1 metar, a tu je prepoznavanje glasovnih naredbi, upravljanje komandama putem gestova i podrška za tehnologiju 4G.

Ford Mondeo je zahvaljujući implementaciji manjeg motora postao ekonomičniji. Pride, 1,5-litarski turbo je fleksibilniji, elastičniji od dvolitarskog „kolege“, pošto je raspon obrtaja kolenastog vratila u kom je najviši obrtni moment dostupan, u zoni od 1.750 do 4.500 rpm. Kineska ispostava Forda, tačnije zajednički poduhvat Changan-Ford odobrava da oba izdanka porodice motora EcoBoost sagorevaju benzin od 92 oktana.

Pored uštede u gorivu, kupci Fordovog Mondea će zbog manje zapremine motora, štedeti i na davanjima državi po osnovu nameta, ali bez da ugroze potrebu za bogatom opremo. Jedini izuzetak se tiče sportskog paketa opreme nazvanog ST Line. Naime, jedino ta modifikacija sedana je vezana isključivo za dvolitarski EcoBoost. Mondeo s najviše prestiža staje 217 hiljada kineskih juana (27.375 evra).

AutoRepublika

(10016)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Izgleda da se logika preselila u Kinu 😜

MRN

„Sve verzije poseduju spektakularni enterijer s jedinstvenom postavkom čak tri ekrana na frontalnom panelu. Ukupna dužina im je 1,1 metar“

Da se nije malo preteralo ?

Rikošet

Nije uvijek može gore.

Pogledaj Mercedesov Hyperscreen i vidjećeš trenutni maksimum digitalnog kiča…

Dezon

Kinezu su dobro uklopili

Matori

Čemu sada ova vest? Da nas dodatno iznervirate?

Trt

I naravno tablet. Pre 10 gidina su ako kupis bolji tel poklanjali tablet. Bezvredni tableti dobili novo mesto o ceni od 5000€. Ciganja sa sto vise boja