1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac XT4 dobija novi dizel u Evropi
Cadillac XT4 dobija novi dizel u Evropi
8

Cadillac XT4 dobija novi dizel u Evropi

311
8
Podelite sa prijateljima:

Verovali ili ne, General Motors je još uvek prisutan u Evropi. Iako je prodao svoju nekadašnju diviziju Opel francuskom gigantu Peugeot -Citroenu, a brend Chevrolet penzionisao na Starom kontinentu, posle 2015. godine, najveći američki proizvođač još uvek posluje preko Cadillaca i malog broja prodatih Chevroleta Corvetta preko privatnih uvoznika.

Pitamo se zašto se General Motors uopšte muči pošto je prošle godine isporučio svega 614 primerka svog premijum brenda, dok je ove godine u prvih šest meseci samo 32 Cadillaca pronašlo kupce. Ali kompanija se ne predaje, pa kako prenose razni mediji model XT4 će biti novi dizel motor naredne godine sa kojim bi trebalo da pronađe nešto više kupaca.


Najmanji Cadillacov krosover je trenutno dostupan samo sa 2,0-litarskim turbobenzincem koji isporučuje 227 konjskih snaga i maksimalnih 350 Nm obrtnog momenta. Novi dizelaš će biti identične zapremine, ali će razvijati 172 „grla“ i maksimalnih 380 Nm obrtnog momenta. U oba slučaja jedini menjač u izboru je devetostepeni automatski koji prenosi snagu na standardne prednje ili opciona sva četiri točka.

S dizajnerske strane, XT4 se neće mnogo razlikovati od američkog rođaka koji je na tržištu već nekoliko godina, pa jedini način da pronađemo razliku je da se dobro zagledate u američki krosover, a onda ćete shvatiti da specifičnost dolazi u vidu izmenjenih branika. u pokušaju da se zadovolje evropski bezbednosni zakoni.

Cadillac XT4 sa dizel motorom stiže u evropske izložbeno-prodajne salone posle Nove godine, gde će prodavati po početnoj ceni od 42.900 evra.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čiji im je to 2,0 dizel ?
I, u koje modele to još ide?

BB

I ja htio pitati, ali nema koga 🙂

Ne znam da li u Americi rade dizel motore, a u Evropi nemaju od koga (iz svoje kuće)

Zoca

GM Powertrain Torino,nastao dok su imali partnerstvo sa Fiatom.Kada su prodali Opel ovu diviziju za razvoj dizela su ostavilii ,a Fiat izasao is partnerstva jer mu stalno fali lova😖..U sustini odlicni Multijet..

moron

Žabari bili i ostali fukare. Sve rasprodaše ☺

Zoca

Pokojni Klaudio Kastiljoni,veliki osnivac cuvene Kadjive,a i vlasnik jos cuvenije Aguste je jos pre vise od 10 god.u jednoj intervjuu naglasio da se u njegovoj domovini sve rasprodaje,Koloseum u Rimu da ima tockove i njega bi izvezli.A steta dodajem ja,jer toliko genijalnih inzinjera u auto-moto bransi imaju.I common-rail na kraju razvoja prodadose Boshu.GM je ovim razvojnim centrom u Torinu ?!dobio dosta.Sa ovim Cadillacom,po ceni od 35000 i odlicnom multijet masinom,neverovatnom opremom ,GM ima bar neke teoretake sanse……dok Fiat prodade i Magneti Marelli…

Mikele

Motor je Fijatov, tj. VM Motori.

Zoca

Pocetna cena u Nemackoj 35800 evra,po cemu nema konkurenciju sem nekog DSa.

Zoca

Zanimljivo XT 4 je na platformi E2XX koju deli sa odlazecom Insignijom…I otkljucavace se prepoznavanjem lica vlasnika,ne znam kako se toga niko ranije nije setio.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Zoca