1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X3 i zvanično predstavljen (galerija)
BMW X3 i zvanično predstavljen (galerija)
0

BMW X3 i zvanično predstavljen (galerija)

296
0
Podelite sa prijateljima:

Dobili smo i prvi M Performance X3 sa 360 ks.

BMW je lansirao treću generaciju popularnog X3. Dizajn nije značajno izmenjen, ali su neznatno povećane dimenzije. Zahvaljujući optimizaciji koju je omogućila nova platforma, Bavarci su produžili međuosovinsko rastojanje za 5,5 centimetara, što je doprinelo prostranosti kabinskog prostora.

Kada je o stajlingu reč, ovde se pre radi o diskretnoj reviziji nego potpuno novom dizajnerskom jeziku. Pojava jeste nešto dinamičnija, uz primenu oštrijih, adaptivnih LED farova i mišićavije haube motora. Debitovala je takođe i BMW-ova 3D maska hladnjaka na jednom „X“ modelu, dok pozadi dominiraju elegantne signalne grupe i dvostruki izduv.

Ono što će obradovati svakog ljubitelja BMW-a je da je obraćena pažnja na raspored mase po osovinama, koja iznosi 50:50, u tradicionalnom maniru marke. xDrive pogon na sve točkove akcenat stavlja na zadnju osovinu, što X3 čini agilnijim nego ikada ranije. Mada se ne radi o rasnom terencu, BMW je novajliju opremio najnovijim sistemom kontrole dinamičke stabilnosti, koji sposoban da automatski raspodeljuje snagu između točkova da bi se u svakom momentu ostvarivalo najbolje moguće prijanjanje na klizavim podlogama.

Kada je reč o unutrašnjosti, nastavlja se suštinski ista priča započeta spoljnim izgledom. Sve je već na prvi pogled poznato, ali nova postavka profitira na nekoliko stvari u odnosu na prethodni model. Nov je trozonski klima uređaj, i individualno podesivi nasloni zadnje klupe u odnosu 40:20:40.

Prednja sedišta poseduju funkciju ventilacije, a panoramski krov je produžen za 25 centimetara. Novi je i opcioni „head up“ displej, koji je čak 75 odsto veći u odnosu na stari.

Motorizacija dolazi u vidu poznatih xDrive20d, xDrive30d, xDrive30i i xDrive40i.  Perjanica je novi M Performance X3, koji ispod haube nosi 3,0-litarski redni šestak sa 360 konja i 500 Nm. M40i zamenjuje stari xDrive35i, kao što xDrive30i zamenjuje xDrive28i. Najsnažniji model do stotke ubrzava za samo 4,6 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Kao i do sada, X3 će se proizvoditi u SAD, u Spartanburg fabrici, gde sa proizvodnih linija silaze i X4, X5 i X6, a gde će se od sledeće godine proizvoditi i X7.

 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments