1. Home
  2. Vesti
  3. Putin pozvao „običan narod“ da pomogne u izgradnji puteva fizičkim angažovanjem
Putin pozvao „običan narod“ da pomogne u izgradnji puteva fizičkim angažovanjem
3

Putin pozvao „običan narod“ da pomogne u izgradnji puteva fizičkim angažovanjem

355
3
Podelite sa prijateljima:

Od strane zapadnih sila omraženi predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je inicirao priču o lošem kvalitetu putne infrastrukture države na čijem je čelu, što je posebno izraženo u pojedinim regionima. Konkretno, u razgovorima s rukovodiocem Mari Ela kao federalne jedinice najveće države na svetu, Putin je naglasio neophodnost osavremenjavanja putne infrastrukture, i to na način koji je prilično poseban!

Sudeći po objavi u listu Rossiyskaya Gazeta, predsednik Rusije je predložio da se obični građani, tačnije stanovnici uključe u postupak obnove drumova. Njegova ideja nije nova, neki će pomisliti čak i da predstavlja kopiju naših radnih akcija u kojima su u posleratnom periodu učestvovali omladinci (naslovna fotografija), a predviđa uključivanje lokalnog stanovništva (bez obzira na starosnu dob), u radovima gde se zahteva sirova snaga, a ne nekakve posebne inženjerske ili posebne veštine.

Poznajući kako stvari funkcionišu u državma u kojima predsednik ima osećaj da upravlja privatnom firmom (koju je nasledio od oca – a ne izgradio sopstvenim rukama), veoma je verovatno da će organi lokalne samouprave uskoro ponuditi stanovništvu da uzme lopatu u ruke i da pomogne u obnovi i uspostavljanju zadovoljavajuće putne infrastrukture.

Međutim, u svakom slučaju je predviđeno da se za ove namene izdvoje i izvesna sredstva iz budžeta, a i sam Vladimir Putin je podsetio da se programi izgradnje puteva kvalifikuju za dodatnu finansijsku podršku saveznih organa vlasti te zemlje.

Između ostalog, Putin je instruirao vladu Rusije da odobri plan „samoizgradnje” za period od 2023. do 2027. godine. Prema ovom uputstvu, graditelji puteva će tokom narednih godina morati da se pomuče kako bi bar 85% autoputeva u ovom roku doveli u adekvatno stanje.

AutoRepublika

(355)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Znači ide ona…zidam kuću trokatnicu,mješam malter,motam žicu..da nam živi,živi rad!!!

moron

„Brčko-Banovići,
to je naša meta,
Izgraditi prugu,
još ovoga leta …“

BB

Idealno za kauč ratnike 😉 da konačno nešto privrijede…