1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Karlos Gon smatra da će Renault-Nissan preteći Volkswagen i Toyotu ove godine
Karlos Gon smatra da će Renault-Nissan preteći Volkswagen i Toyotu ove godine
2

Karlos Gon smatra da će Renault-Nissan preteći Volkswagen i Toyotu ove godine

254
2
Podelite sa prijateljima:

Alijansa trenutno zaostaje za Volkswagen grupom za nekih 300.000 isporuka.

Podaci JATO Dynamicsa pokazuju da je Volkswagen prodao 3,32 miliona vozila tokom prva četiri meseca ove godine. Druga je Toyota sa 3,06 miliona, dok je treći Renault-Nissan sa 3,02 miliona. Mada se ova informacija čini sasvim normalnom s obzirom na tržišni udeo ove tri kompanije, francusko-japanski konglomerat bi mogao da zauzme poziciju broj 1 pre isteka ove godine. Tako misli Karlos Gon.

Govoreći tokom godišnjeg mitinga akcionara prošle nedelje, šef alijanse je rekao: „Mi smo među tri najveća proizvođača automobila od januara, kada je reč o obimu prodaje, a očekujemo da budemo prvi ove godine, mada to nije naš cilj.“

Stručnjaci, poput Felipea Munjoza iz JATO-a, smatraju da će Renault-Nissan biti ispred rivala narednih meseci što se tiče stope rasta prodaje. Ipak, to možda neće biti dovoljno da se alijansa popne na najviše mesto na podijumu.

Od januara do aprila ove godine, Renault-Nissan, koji sada poseduje i Mitsubishi, povećao je broj isporuka za osam odsto. Toyota je napredovala šest odsto,  dok je Volkswagen u „minusu“ jedan odsto. Infiniti ima najveću stopu rasta prodaje, i to 24 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Sledi ga Renault sa napretkom od 10 odsto. Nissan i Dacia su u „plusu“ sedam odsto a Lada 10 odsto. Mitsubishi je takođe napredovao, i to za pet odsto.

Ključnu ulogu u rastu prodaje alijanse je naravno SUV segment. U toj klasi Renault-Nissan ima najveći globalni tržišni udeo – 12 odsto. Takođe u svom portfoliju poseduje svetski SUV bestseler – nedavno restilizovani Nissan X-Trail.

 

 

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Loše prognozirao ?

😂😂😂

BB

Nije nego dobro, ali to se nekome nije svidjelo su ga spriječili u namjeri 😜