1. Home
  2. Vesti
  3. Honda napušta rusko tržište!
Honda napušta rusko tržište!
9

Honda napušta rusko tržište!

850
9
Podelite sa prijateljima:

Tamošnje zvanično predstavništvo Honde je objavilo da će obustava isporuka novih vozila japanske marke uslediti tokom  2022. za teritoriju Ruske Federacije. Odluka je obrazložena željom uprave azijske kompanije za usklađivanjem svog poslovanja i restrukturiranjem nastupa na različitim globalnim tržištima saglasno aktuelnim tendencijama u industriji. Drugim rečima, Honda je izgubila interesovanje za rusko tržište u potpunosti.

Treba podsetiti da je Honda već pristupila restrukturiranju svog poslovanja u Rusiji tokom 2015. godine. Tada je prodajni misk radikalno sužen, a sada se u paleti proizvoda nalaze samo krosoveri CR-V i Pilot. Pored toga, izmenjena je i distributivna šema, na način da su dileri pristupili naručivanju vozila direktno iz fabrika kompanije, a mimo centralnog lagera.

Avaj, čak i tako osakaćen lanac isporuke će uskoro biti obustavljen. Honda je obavestila javnost da je u 2020. godini, ne računajući decembar koji uostalom još nije ni ispraćen, prodala 1.383 automobila kupcima s ruskim pasošem, što je za oko 15% skromnija realizacija od lanjske. Bajkovito zvuči podatak o zlatnoj 2008. godini kada se 89 hiljada Rusa obradovalo novom automobilu marke Honda…

Na kraju da kažemo da će Honda ipak, u skladu sa zakonskim normativima morati da održi prisustvo u smislu post-prodajnih usluga, a nudiće se i motocikli, kao i ostala prateće oprema zasnovana na upotrebi motora s unutrašnjim sagorevanjem.

AutoRepublika

(850)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, kada na „susednoj vesti“ pogledam sveže rezultate prodaje u Britaniji, ispada kao da je Honda faktički napustila i to tržište (nema je u TOP 20), a tamo još uvek ima aktivnu fabriku ?

Don

Oli vama hondasima sa sajta nije jasno da ista u Evropi drži par procenata tržišta,a? Ako i toliko…a ima par modela u ponudi, skoro ko alfa.
A para imaju….

moron

Done, nisam baš siguran šta podrazumevaš pod „Hondaši“. Ja vozim Hondu, ali, ipak mislim da mi nije zamućen razum. Ima Honda (i kao brend, a i njeni modeli) svojih mana. Svestan sam ja toga.
Inače, pojma nemam brojčano koji je obim prodaje Honde u Evropi, ali, imam utisak da je u Evropi statistička greška u odnosu na Alfu. Alfa je zaista fenomen. Mislim da ima odličnih modela i ne razumem zašto joj je ukupan obim prodaje tako slab.

Don

Ama napuštaju tržište po tržište a i do prije par godina onaj Aleksandar je cak pisao da da je tada još Honda sa svim tržištima koje je do sada napustila , imala udjela od mozda 3-4 posto . Tako da ne čudi sto odlazi, čudi sto je prodaja slaba,beznačajna a para imaju na bacanje.

moron

Ono što je meni bitno, jeste da mi se na oko 2-3 km od „kuće“ ( i to na mojoj uobičajenoj bajs ruti ) otvorio novi salon mazde … Moraću da „svratim“ … 🙂

Don

Mazde ? Čudno pišu riječ Honda

moron

Mazda, mazda … Ne honda.
Salon je već napunjen, sve sa crvenim vozilima, ima ih 7-8 komada mazdi, a i parking je sav „u crvenom“ 🙂

BB

Prepali se nove Lade Travel

Zoca

Lekso Saicic“ posjece „Japanskog samuraja u Rusko-Japanskom ratu i eto ,jos Japanci to ne prebolese.😄