1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Karoq uživo (video)
Škoda Karoq uživo (video)
0

Škoda Karoq uživo (video)

296
0
Podelite sa prijateljima:

Škodin kompaktni krosover, „rođak“ VW Tiguana i Seat Atece, i zvanično je predstavljen, i to po receptu umanjenog Kodiaqa.

Nakon (pre)duge tizer kampanje, češka marka je konačno predstavila Karoq, koji je, kao što je poznato, zamena za Yeti. Promenio se naziv modela, ali je i rečeno zbogom originalnosti, jer je Karoq samo jedan u moru konfekcijskih proizvoda.

Ipak, mada na prvi pogled izgleda kao umanjeni Kodiaq, „pod lupom“ se mogu primetiti posebnosti Karoqa. Najveća razlika se odnosi na prednja i zadnja svetla, kao i na LED potpis.

Sestrinski model VW Tiguana i Seat Atece je dugačak 4.382 milimetra, širok je 1.841 milimetar a visok 1.605 milimetara. Međuosovinsko rastojanje se prilično povećalo, na 2.638 milimetara. Škoda nastavlja sa svojim imidžom velikih prtljažnika, pa i Karoq ne odstupa od te filozofije sa 521 litar korisne zapremine.

Karoq opciono dolazi sa potpuno digitalnim instrument klasterom, koji zamenjuje analogne jedinice. Kao i kod ostalih proizvođača, ovo omogućava konfigurisanje instrumentacije po svojoj želji. Primamljiva oprema koja je takođe dostupna uključuje kompletne LED farove, punjenje mobilnog telefona bežičnim putem, ambijentalno LED svetlo u 10 boja, Wi-Fi pristupnu tačku, kao i LTE modul za vrhunski info-zabavni sistem u ponudi.

Što se motora i menjača tiče, oni su svi poznati. Tu je i novi 1,5-litarski TSI sa 150 ks sa deaktivacijom cilindara, koji je debitovao u restilizovanom Golfu. U ostalu benzinsku ponudu se ubraja mali, 1,0-litarski agregat sa 115 konja, dok boje dizela brane popularne 1,6-litarske i 2,0-litarske TDI jedinice. U zavisnosti od izbora motora, u igri su šestostepeni manuelni i sedmostepeni DSG menjači. Skuplje verzije su dostupne sa pogonom na sve točkove.

Karoq u prodaju kreće u drugoj polovini 2017.

 

 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments