1. Home
  2. Video
  3. Šta se dešava kada se direktno sudare stara i nova Toyota Corolla? (video)
Šta se dešava kada se direktno sudare stara i nova Toyota Corolla? (video)
0

Šta se dešava kada se direktno sudare stara i nova Toyota Corolla? (video)

328
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota Corolla iz 1998. je dobila četiri zvezdice u segmentu čeonog sudara. Ipak, pripremite se da pažljivo pogledate video klip.

Ono što sledi će biti blago otrežnjenje, posebno za vlasnike automobila starih 20 godina.

Ekipa iz ANCAP-a (Australasian New Car Assessment Program) je kreirala video koji pokazuje do koje mere su proizvođači automobila napredovali kada je reč o bezbednosti. Kao primer su uzete dve Toyota Corolle, jedna iz 1998. a druga iz 2015. Stavljene su jedna naspram druge u čeonom sudaru pri brzini od 64 km/h.

Treba naglasiti da Corolla iz 1998. nije smatrana „nebezbednim“ vozilom po bilo kojem parametru. Ipak, pri susretu sa „mlađom sestrom“ ispresavijala se kao harmonika. Putnički odeljak je doživeo ozbiljne deformacije a prednji točkovi su ušli u zonu vozača. U isto vreme, putnički odeljak nove Corolle je doživeo neznatna oštećenja. Najbolje je uporediti A stubove i krovove automobila da bi se uvidela razlika.

Da ne bismo kvarili vizuelni doživljaj, pogledajte video.

 

 

(328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments