1. Home
  2. Zelene strane
  3. BMW savetuje zaposlene da se preorijentišu na bicikle
BMW savetuje zaposlene da se preorijentišu na bicikle
1

BMW savetuje zaposlene da se preorijentišu na bicikle

275
1
Podelite sa prijateljima:

Do ovog trenutka, velika većina izvršnih rukovodilaca BMW grupe je na posao dolazila luksuznim kompanijskim vozilom. Međutim, od nedavno je čuveni proizvođač automobila ponudio zaposlenima u centrali uslugu korišćenja bickla.

U želji da doprinesu rasterećenju zakrčenih saobraćajnica grada Minhena, čelnici kompanije su na taj način zaposlenima ponudili alternativu, odnosno ohrabrili su ih i posavetovali da više koriste bicikle sa elektro asistencijom. Gužva u saobraćaju, svakako nije bio jedini motiv rukovodstvu minhenskog giganta, već su toj odluci doprineli i ekološki razlozi, kao i hroničan nedostatak parking površina.

„Svakodnevni saobraćajni kolaps je prisutan na ulicama Minhena. To nikako ne možemo da sprečimo ukoliko povećavamo broj automobila u saobračaju,“ rekao je za Spiegel predsednik radničkog sindikata BMW-a, Manfred Šoh. „Suština problema se krije u oblasti prevoza ljudi, pa nam zato treba potpuno nov pristup rešenju neugodne situacije.“

Iz tog razloga, zaposleni u Minhenu, počev od septembra, mogu da iznajme bicikl koji bi im u budućnosti pomogao da znatno redukuju upotrebu snažnih i luksuznih automobila.

Predstavnik radničkog saveta navodi interesantan primer o tome kako vidi refleksije eventualnog pozitivnog odziva zaposlenih u kompaniji: „Trenutno nas je na platnom spisku u Minhenu oko 40.000 duša. Ukoliko bi svaki deseti zaposleni prihvatio predlog kompanije, bili bismo u prilici da zatvorimo dva objekta koji nam trenutno služe kao parking površine“.

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Ukoliko bi svaki deseti zaposleni prihvatio predlog kompanije, bili bismo u prilici da zatvorimo dva objekta koji nam trenutno služe kao parking površine“ Pobude pedaliranju su ekološke ili čisto ekonomske ? Ja načelno ne zameram ljudima koji to i ne podržavaju. Ali, mislim da svakako treba „probati“. Neko će u tome uočiti neke benefite. Neko neće. Svako „zna“ šta je za njega najbolje. Ja mislim da za većinu gradskih relacija nema boljeg prevoza od bicikla, pri čemu svako treba da se rukovodi „konkretnim uslovima“ ( svojom kondicijom (nekome je i 5 km previše, a nekome i 10 km skroz u… Pročitaj više »