1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Jazz će se u Evropi prodavati isključivo u hibridnom izdanju
Honda Jazz će se u Evropi prodavati isključivo u hibridnom izdanju
0

Honda Jazz će se u Evropi prodavati isključivo u hibridnom izdanju

188
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Europe će ukinuti benzinske verzije nove generacije Jazza za 2020., tako da će se u potpunosti koncentrisati na prodaju hibrida.

Verzija pogona koji će koristiti Hondin predstavnik u B segmentu je varijanta sklopa dostupnog u CR-V-u, i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), s tim što u je u ovom slučaju reč o 1,5-litarskom benzincu umesto 2,0-litarskog.

Ovaj potpuni hibridni sistem koristi motor s unutrašnjim sagorevanjem za napajanje litijum-jonske baterije od 1kW, kao i generatora, koji zatim „vrti“ elektromotor spojen na točkove, što pruža osećaj kao da se vozi električno vozilo.

Jazz će usvojiti elemente dizajna Honde e, električnog gradskog modela, jer kompanija ima za cilj da se približi mlađoj publici.

U Hondi se nadaju da će unapređenje na planu stajlinga neutralisati nešto višu cenu koju donosi hibridni pogon. Automobil će biti skuplji iz prostog razloga što je pogonski sistem skuplji, a Jazz će „jednim točkom“ ući u premijum klasu. Iz Honde takođe javljaju da će novi Jazz izgledati „veoma drugačije“ u odnosu na aktuelni model.

Otklon ka hibridnoj tehnologiji je najnoviji prodor marke ka zauzimanju većeg dela tržišnog kolača u Evropi, jer Japanci nastoje da smanje flotnu emisiju CO2 na ciljanih 95 grama po kilometru do 2020-2021. Ukoliko u tome ne uspeju, čekaju ih visoki penali.

Honda predviđa da će hibridni Jazz emitovati blizu 99 g/km ugljen-dioksida, u odnosu na 118 g/km, koliko emituje benzinska verzija.

Prodaja Jazza u Evropi je pala za 20 odsto na 17.140 u prvom polugodištu, a više od polovine prodaje se odnosi na Veliku Britaniju, gde je ovaj model veoma popularan među penzionerima.

Hibridni Jazz će se upustiti u tržišnu bitku s Toyotinim Yarisom, čija je prodaja porasla od uvođenja hibridne varijante 2012. Na hibridne Yarise se odnosi gotovo polovina prodaje od 130.967 primeraka, koliko je plasirano u prvoj polovini godine.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments