1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: Ukrali mu Mercedes 300 SL Gullwing, on nudi nagradu lopovima
Zanimljivost dana: Ukrali mu Mercedes 300 SL Gullwing, on nudi nagradu lopovima
0

Zanimljivost dana: Ukrali mu Mercedes 300 SL Gullwing, on nudi nagradu lopovima

8.82K
0
Podelite sa prijateljima:

Vlasnik ukradenog legendarnog klasičnog modela Mercedes 300 SL Gullwing ponudio je lopovu ogromnu novčanu nagradu u iznosu od 250.000 evra, kako bi mu ovaj vratio automobil.

Uobičajeno je da u ovakvim situacijama, vlasnik ukradenog vozila zatraži pomoć od policije, ali je ovoga puta on preduzeo posve neobičan korak, nudeći kradljivcu četvrt miliona evra za jedinstveni klasik.

Preduzetnik iz nemačkog Oldenburga, Tomas Rozier je dao Bildu na objavu tekst sledeće prirode: “Dragi lopove, molim te da mi vratiš moj automobil, a ja ću ti zauzvrati pružiiti 250.000 evra u gotovini!”

Vanvremenski model Mercedes 300 SL “California Outlaw” je proizveden 1955. godine, a ukraden je prošlog vikenda od strane, očigledno profesionalaca koji su znali šta rade. Nesrećni događaj se odigrao ispred Dorint hotela u Nirburgringu.

Automobil je zaista jedinstven, posebno konkretan primerak koji je vlasnik dodatno personalizovao na vrlo poseban način. Dva mala difuzora su pozicionirana  na krovu, hromirani branici originalnog modela su integrisani u karoseriju, a tu je i par svetala za maglu, na rešetki hladnjaka, čije sijalice proizvode žutu boju.


Unutrašnjost Gullwinga je takođe veoma specijalna. Presvučena je nojevom kožom braon boje, koju vlasniku verovatno nije bilo teško da pribavi, s obzirom na to da poseduje farmu nojeva.

Objava koju je vlasnik učinio putem društvenih mreža je, od strane drugih korisnika, podeljena 7.000 puta. U toj objavi, vlasnik je naveo da je ostavio Mercedes 300 SL Gullwing, vredan 1,7 miliona evra, ispred hotela, samo zato što nije bilo slobodnih mesta u hotelskoj garaži. Kako je automobil ukraden zaista nije jasno jer je i prostor ispred hotela trebao da bude obezbeđen, takođe.

Međutim, teško da će kradljivci postići neki svoj imaginarni cilj sa ovim retkim primerkom Mercedesa, s obzirom na to da će biti gotovo nemoguće prodati ga, bez da se u eventualnu transakciju umeša policija. Prodaja u delovima je veoma komplikovana, isto tako. Razlog tome je što sve bitne komponente na vozilu posecduju serijske brojeve. Motor, transmisija, šasija…

Kada smo već kod broja šasije, ako slučajno naletite, da znate, on glasi: no. 198040 5500434.

Najgori epilog bi bio da lopovi dekomponuju, odnosno rastave Gullwint. “To bi bila velika sramota”, rekao je Rozier novinarima. “Automobil poseduje nesumnjivu emotivnu vrednost”.

Vlasnik je otvorio i poseban nalog za elektronsku poštu, kako bi lopovi mogli da ga kontaktiraju: Theft300SL@Classic-sterne.de. Slično je uradila i policija, oslobađajući posebnu liniju komunikacije, za ovaj slučaj: 02651-801-0 or at www.polizei.rlp.de/pd.mayen.

Još da dodamo da je Mercedes 300 SL Gullwing jedan od najčuvenijih sportskih automobila na svetu. Kupe verzija Gullwinga se zadržala u proizvodnji u periodu od 1954. – 1957. godine, a sa traka je sišlo ukupno 1.400 primeraka. Od svih njih, svega 29 komada poseduje karoseriju izrađenu od aluminijuma.

AutoRepublika

(8822)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments