1. Home
  2. Vesti
  3. Bivši šef Seata u pregovorima s Renaultom
Bivši šef Seata u pregovorima s Renaultom
0

Bivši šef Seata u pregovorima s Renaultom

174
0
Podelite sa prijateljima:

Šef VW grupe, Herbert Dis, rekao je da je Luka de Meo, bivši čovek broj 1 u Seatu, verovatno u pregovorima s Renaultom u vezi s transferom u francusku kompaniju.

„Mi smo veoma, veoma tužni što nas Luka napušta, jer je on igrao veoma važnu ulogu u grupi“, izjavio je Dis za CNBC tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. „On je uradio veliki posao za nas, ali smo prihvatili njegov odlazak. Verovatno je u pregovorima s Renaultom, to je ono što nam je rekao.“

De Meo je vodio razgovore s Renaultom vezano za poziciju generalnog direktora, ali se suočava s potencijalnom preprekom u vidu klauzule u ugovoru s Volkswagen grupom.

Italijan je istupio s mesta šefa Seata ovog meseca, ali je ostao zaposlen u kompaniji. On je godinama bio na čelu Seata, nadgledajući značajan rast ugleda i preporod španske marke.

Renault je u oktobru otpustio Tijerija Bolora na mestu CEO-a, da bi umesto njega na scenu stupila privremena vršiteljka dužnosti, Klotild Delbos.

Renault je povodom ovoga odbio da pruži komentar.

Predsednik francuske kompanije, Žan-Dominik Senard je ove nedelje izjavio da će novi generalni direktor biti imenovan uskoro.

Država Francuska, koja ima značajan udeo u Renaultu, dala je prećutnu podršku imenovanju de Mea. „Nema razloga da se država protivi imenovanju de Mea“, rekao je izvor iz ministarstva ekonomije.

Prošle nedelje, Renault i njegov japanski partner, Nissan, odbacili su spekulacije da je dvadesetogodišnja alijansa u opasnosti da bude rasturena.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments