1. Home
  2. Vesti
  3. Upozorenja globalnih proizvođača automobila na pogubnost Trampove politike
Upozorenja globalnih proizvođača automobila na pogubnost Trampove politike
0

Upozorenja globalnih proizvođača automobila na pogubnost Trampove politike

264
0
Podelite sa prijateljima:

Vodeća trgovinska udrženja iz oblasti automobilske industrije, koja posluju na teritoriji SAD, iznela su upozorenja američkoj administraciji, u pogledu najavljenih novih carinskih stopa.  da bi uvođenje tarifa obrisalo stotine hiljada radnih mesta.

Prema njihovom mišljenju, uvođenje carine na uvezene nove automobile, koje bi iznosile 25%, uzrokovalo bi gubitak više stotina hiljada radnih mesta u automobilskoj industriji i dovelo do drastično viših cena vozila.

Asocijacija globalnih proizvođača automobila, koja predstavlja vodeće kompanije iz branše, između ostalih i gigante poput Toyote, Wolksvagena, BMW-a i Hyundaija, navodi da bi politika viših carinskih stopa ugrozila poslovanje proizvođa i kupaca u SAD, istovremeno.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa je prethodnog meseca pokrenula istraživanje o efektima koje uzrokuje uvoza automobila na nacionalnu bezbednost države. Više puta smo izveštavali o najavama američkog predsednika o uvođenju viših carinskih stopa na uvoz automobila u SAD.

„Najveća pretnja u ovom trenutku po američku automobilsku industriju je mogućnost da administracija uvede carine na uvezena nova vozila, a kao posledica prošlomesečnog istraživanja „, poručuju iz Asocijacije globalnih proizvođača automobila.

„Takve carine bi dovele do rasta cena automobila za američke potrošače, limitirale bi njihov izbor i uticale bi na smanjeni obim prodaje i proizvodnje vozila u Americi“, obrazlažu zvaničnici Asocijacije.

Više carine bi, umesto stvarnaja novih radnih mesta, ishodovale gubitkom više stotina hiljada radnih mesta u američkoj automobilskoj industriji.

Apeli slične sadržine i obrazloženja su stigli i iz Alijanse proizvođača automobila.

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments