1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Dizajner kompanije Volvo, sreću našao u Tesli
Dizajner kompanije Volvo, sreću našao u Tesli
0

Dizajner kompanije Volvo, sreću našao u Tesli

307
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo kompanije Tesla je napravilo dogovor sa mladim britanskim inženjerom, koji je zaslužan za prilično radikalan i uspeo stajling modela Volvo XC40, o prelasku u redove kalifornijskog proizvođača.

Jan Ketle, koji je diplomirao na Kraljevskom koledžu umetnosti, u sklopu univerziteta u Koventriju, postao je jedan od najperspektivnijih i najtraženijih dizajnera, upravo nakon što je simpatije publike i stručne javnosti pokupio izgled spoljašnjosti pomenutog krosovera, Volvo XC40. Kao izvor inspiracije za kreaciju subkompaktnog SUV modela, Ketle je naveo filmove iz žanra naučne fantastike i robote.

Ipak, javno dostupna biografija mladog dizajnera otkriva činjenicu da je on Volvo napustio još u februaru. Istovremeno, zvaničnici švedske marke su potvrdili da Ketle više nije angažovan u njihovoj kompaniji. Na osnovu informacija sa interneta, zaključuje se da perspektivni dizajner živi u okrugu oko Los Anđelesa.

Kako je preneo britanski Auto Express, Ketle je svoju karijeru u Tesli započeo pre par nedelja, a postavljen je na mesto višeg dizajnera. Za svoj rad, Ketle je odgovoran glavnom dizajneru kompanije Tesla, koji je ranije bio zaposlen u japanskoj Mazdi, Francu fon Holchauzenu.

Ovaj transfer je važan za obe strane. Trenutno se u fazi razvoja nalazi nova generacija luksuzne limuzine Model S, koja je svetski debi imala još 2012. godine, kao i još jedan, manji i cenovno pristupačniji model, za koji je Ilon Mask obećao predstavljanje publici u narednih pet godina.

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments