1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kako bi današnji kamion TAM-a trebalo da izgleda?
Kako bi današnji kamion TAM-a trebalo da izgleda?
5

Kako bi današnji kamion TAM-a trebalo da izgleda?

7.29K
5
Podelite sa prijateljima:

Prva varijanta redizajniranog Tamića, iako impresivna, donela je suviše futuristički izgled koji se, prema rečima Lasla Nađa Pergea, izgubio u modernosti. Ovaj kamion je isto tako bio izazovna kreacija kojoj je tvorac istražio nove horizonte u dizajnu.

Očuvane su karakteristične linije TAM-a, ali su kombinovane sa savremenim detaljima koji su stvarali iznenađujuće inovativan izgled. Motori i tehnologija bili su na najnovijem nivou, ali je nedostajao onaj klasični šarm.

Laslo je prepoznao važnost povezivanja s prošlošću i tradicijom Tamića. Iako je prva varijanta donela duh aktuelnog trenutka, naša srž je ostala verna onoj retro varijanti koja je oduvek osvajala srca ljudi.

Prva varijanta Tamića ostaje dragocena ilustracija kako duh današnjice može transformisati ikonične simbole, ali Laslo se odlučio za povratak korenima kako bi očuvao dušu ovog legendarnog kamiona.

Kultni kamion marke TAM, simbol radne snage i pouzdanosti iz bivše Jugoslavije, doživljava spektakularan povratak u svetlu vaskrsa stila prema današnjim standardima dizajna. Laslo ove nedelje donosi novi život ovoj ikoni.

Nakon početnih pokušaja stvaranja linija, naš Laslo je shvatio da je važno sačuvati dušu Tamića. Odlučio se za retro fazon i rezultat je… Pa, pred nama. Kamion je ponovno dobio svoj prepoznatljiv izgled i karakter.

Na ilustracijajma vidimo otkrio da je naš dizajner pronašao ključ za povratak duše Tamića i da on stiže u vidu pažljive ravnoteža između tradicionalnih elemenata dizajna i modernih inovacija. Očuvana su karakteristična krivudava linija i masivni prednji kraj, ali sada su kombinovani s elegantnim detaljima savremenog momenta.

Naravno LED svetlosne grupe ni sa ovog dizajna nisu mogli da izostanu što je već preraslo u prepoznatljiv detalj. Laslo je vodio brigu da svaki detalj odražava strast i poštovanje prema originalu. Ovaj kamion je prava oda prošlim vremenima, ali i korak prema budućnosti.

Čovek kaže da je želeo da duša Tamića ostane očuvana, ali uz istovremeno prilagođavanje trendovima koji krase današnjicu. „Ovaj kamion je most između prošlosti i budućnosti“, rekao je Laslo.

U kakvom ugledu kod nas uživa TAM kao marka, govori i činjenica da je jedan od najpopularnijih štosova na društvenim mrežama upravo onaj u kom se navodi sledeće:

Podsećanja radi, Laslov rad možete pratiti, pored AutoRepublike, i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok.

AutoRepublika

(7294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma interesantan i uspeo dizajn! Kompliment! Osmougaoni farovi su perfektni, trebalo bi ih patentirati! Felge bi mogle da budu aluminijumske i aerodinamicki oblikovane, danas ih imaju i teski kamioni od 40 tona.

Kada smo vec kod malih YU kamiona, kako bi bilo da se pozabavis i ovim kamioncicem, bas mi lezi na srcu!

comment image

BB

Javlja se moj kolega kome je ujak, pošto je otišao u Švicu, ostavio na korišćenje Tamića sa duplom kabinom, tzv. putar, da bi volio da vidi reinkarnaciju svog momačkog vozila… 😂

Da, da, sa Tamićem smo nekada izlazili u grad 🤣😂, koji je to šok biio, svi gledaju da dovuku neku Bembaru da ispadnu face, a ni parkiramo Tamića i iz njega izlazi nas osmoro …

MRN

Onaj na gornjoj fotografiji mi je lepši od onog na slici ispod

Rikošet

Dizajn je odličan, ali trebalo je još par lubenica ubaciti okolo čisto dekoracije radi 🙂

BB

😀