1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Render nove, šeste generacije Renaulta Clija
Render nove, šeste generacije Renaulta Clija
3

Render nove, šeste generacije Renaulta Clija

769
3
Podelite sa prijateljima:

Francuski brend od 1990. godine proizvodi jedan od svojih najpopularnijih modela, Renault Clio. Tokom proteklih godina, automobil je pored prve dobio još četiri generacije. Sadašnja, peta generacija, koja dolazi samo u verziji sa petoro vrata, pojavila se 2019, a restilizovana je u proleće 2023. godine. U čitavoj istoriji modela, njegova najuspešnija godina na evropskom tržištu bila je 2002: tada su prodavci uspeli da prodaju skoro 502 hiljade primeraka.

Prethodno se pretpostavljalo da bi mesto još uvek popularnog kompaktnog hečbeka Clio mogao da zauzme Renault 5 – mali hečbek sa petoro vrata retro dizajna, koji se sada upravo sprema za zvaničnu prezentaciju. Španska publikacija Motor.es veruje da će Clio ostati u upotrebi i nakon što „petica“ uđe na tržište. Treba imati na umu da bi prema planu, Renault 5 trebalo da debituje početkom sledeće godine.

Pretpostavlja se da je Renault već započeo razvoj nove generacije Clija. Španske kolege su još navele da će se prezentacija šeste generacije Clija održati sredinom 2025. godine, a novi proizvod će se verovatno naći u prodaji 2026. godine.

Nema zvaničnih informacija o tome kako će izgledati Clio šeste iteracije. Dizajner sa sajta Motor.es nudi sopstvenu verziju potencijalnog eksterijera. Sudeći po renderu, „klijo“ bi mogao da dobije izgled u stilu krosovera Renaulta Scenica koji je debitovao u septembru.

To znači da takav automobil može dobiti LED farove užeg oblika, drugačiju haubu bez udubljenja za logo, kao i drugačiju rešetku hladnjaka sa šarom u vidu vertikalno izduženog saća. Na dnu prednjeg branika nalaze se „bumerang“ svetla za vožnju i trapezni centralni usisnik vazduha sa uzorkom horizontalnih pruga.

Bokovi Clija mogu ostati nepromenjeni: automobil na renderu ima iste pečate, crna kućišta spoljašnjih retrovizora, tradicionalne kvake na prednjim vratima i kvake na zadnjim vratima ugrađene u stubove. Sudeći po slici, bočne staklene linije mogu ostaviti hromirani okvir. Zadnjem delu su obećane brojne kozmetičke promene.

Unutrašnjost će takođe dobiti svoj deo prilagođavanja koja će vizuelno osvežiti unutrašnjost. Uopšteno govoreći, Španjolci sugerišu da će Renault od drugih proizvođača pozajmiti formulu prema kojoj se manje novca troši na razvoj novih generacija aktuelnih modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem nego na stvaranje potpuno novih potpuno električnih automobila.

Prema preliminarnim podacima, šesta generacija Renaulta Clija će izgubiti dizel motor. Podsetimo, aktuelni hečbek se nudi sa 1,5-litarskim četvorocilindričnim turbodizel motorom oznake dCi, čija je snaga 100 KS. Očekuje se da će model imati blagu hibridnu postavku, zadržati hibridnu verziju E-Tech, a pored toga, možda će dobiti i sistem PHEV od Captura.

AutoRepublika

(769)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Opet pretovaren prednji deo?! Jos i ova „seciva“ ispred prednjih tockova?! „Mrezaste carape“ umesto maske?! One su seksi na zeni a ne na automobilu! Kinezi prave to elegantnije! Posle ce im biti djavo kriv sto gube trziste.

S mile

To u nekim visokim paketima opreme. Inace Clio je lepotan, uvek bio.

Dragan

Stoji mrežasto lepo i na automobilu sa pizdolikim znakom.