1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kolesa donela render Suzukija SX4 S-Crossa čije su fotke bez folije već dostupne
Kolesa donela render Suzukija SX4 S-Crossa čije su fotke bez folije već dostupne
1

Kolesa donela render Suzukija SX4 S-Crossa čije su fotke bez folije već dostupne

396
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle nedelje su se na globalnoj mreži pojavile špijunske fotografije testnog vozila dolazećeg noviteta iz Japana, a to je bila prilika da ruska redakcija Kolesa pokuša da predvidi kako će izgledati serijska verzija Suzukija SX4, onda kada bude debitovala. Međutim, ono na šta nisu računali jeste to da i ostatak sveta ima pristup internetu i da je većina automobilskog naroda već videla prve fotografije i nemaskiranog noviteta iz Japana.

Dakle, nemamo šta da se čudimo kako su „uboli“ s nagađanjima i kako su majstori, ali svakako nije loše da malo suvoparnije opletemo po očekivanjima od dolazećeg Suzukija, posebno zato što je tekst o „procurelim fotografijama“ S-Crossa doneo Dejan Matić, pišući veoma prijatan i romansiran članak o novitetu.

Dakle, krosover SX4 se pojavio u gami japanskog brenda negde tokom 2006. godine, kada je predstavljena prva generacija vozila za čiji je stil zaslužan čuveni studio ItalDesign. Danas sa proizvodnih traka još uvek silazi azijski adut drugog pokolenja. Njegov debi je bio organizovan na Salonu automobila u Ženevi, održanog krajem zime 2013. godine, dok je tri leta kasnije, SX4 provučen kroz proces zatezanja bora.

Suzukijev SUV je dakle, već davnih dana zreo za smenu generacija, a sudeći po objavama koje kruže internetom, ona je tu, što se kaže „iza ćoška“. Osnovna pretpostavka u nagađanju vizuelnog entiteta čekanog Suzukija jeste ta da će se SX4 on, po svemu sudeći značajno izmeniti. Napred se očekuje masivnija rešetka hladnjaka s vodoravnim prečagama od materijala izvednih od materijala koji podseća na hrom. Novinari iz Rusije veruju i da će prednje svetlosne grupacije biti uglovite i da će biti ponuđene u LED tehnologiji.

Budući novitet će, posmatran iz profila, imati mnogo toga zajedničkog s modelom aktuelnog naraštaja. Tu pre svega možemo da pomenemo ručice za otvaranje vrata, retrovizore, otvore samih vrata u gornjoj zoni… Međutim, primetne su i neke razlike koje se odnose na lukove iznad točkova koji po obliku pre podsećaju na isečak nekog geometrijskog oblika s više uglova nego na segment ovala, a koji je bio karakteristična za aktuelni SX4.  U razlike se može ubrojiti i uzlazni reljef koji kreće od prednjih ka zadnjim vratima, opet u donjoj sekciji, a preoblikovano je i prozorsko staklo iza zadnjih vrata.

Kao što rekosmo za nos noviteta, tako isto možemo da tvrdimo da će i rep dolazećeg krosovera biti subjekt dubinskih stilskih promena. Zadnje signalne grupe bi trebalo da imaju strožu formu i da jednom trakom, lajsnom budu povezane između sebe, celom širinom vozila. Nov je i poklopac prtljažnika, što se isto može reći i za novi odbojnik.

Za sada još uvek nema nikakvih proverenih informacija na temu tehničkih specifikacija zanimljivog i kod nas prilično popularnog Azijata. Jedino se zna da će novajlija u Evropi biti predstavljen s hibridnim pogonskim sklopom, dok se do sada nudio pogonjen četvorocilindarskim motorom BoosterJet, zapremine 1,4 litara uz pomoć elektromotora. Kupci odlazećeg japanskog SUV-a su mogli da biraju prednji ili (povremeni) pogon na sva četiri točka.

Kako bilo, premijera noviteta je najavljena za prekosutra, pa će sve dileme biti otklonjene tada.

AutoRepublika

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lepo izgleda ovo na slikama.