1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Život dizajnera u BMW-u je mnogo teži od onog u Miniju
Život dizajnera u BMW-u je mnogo teži od onog u Miniju
0

Život dizajnera u BMW-u je mnogo teži od onog u Miniju

680
0
Podelite sa prijateljima:

Šef dizajna marke Mini, Oliver Hajlmer je nekada bio angažovan u istom sektoru marke BMW. Od kada je promenio radno mesto i postao šef dizajna britanske marke, Hajlmer se preporodio.

Bilo koji poslom da se bavite, kritičan faktor rasuđivanja zaposlenog u pogledu zadovoljstva radnim angažmanom, nije visina zarade, a prema nalazima brojnih studija na ovu temu. Na prvom mestu se ustoličio parametar sreće i zadovoljstva koji sam rad omogućava zaposlenom, međuljudski odnosi u kancelariji, pa tek naposletku materijalna satisfakcija.

Zato, u takvom kontekstu i treba tumačiti kratko obraćanje novinarima šefa dizajna Minija. On je, naime izjavio da mnogo veći stepen slobode u radu ima, od kada je prešao u Mini, iz matične marke  BMW. Ne deluje da je mislio na to što je napredovao u hijararhiji. Uostalom, evo njegove originalne izjave:

“BMW je mnogo ozbiljnija marka. Radio sam na razvoju serije 5, i to je bio posao pun pritiska. Prelazak u Mini sam doživeo kao svojevrsno oslobođenje. Svestan sam šta podrazumeva status ikone koji neki model poseduje, ali… Zaista ima puno toga što bi mogli da promenimo.”

Hajlmer je još dodao da iako je dizajn hedžbek modela Minija relativno zreo i ustanovljen, granice stilskog izraza bi mogle podosta da se pomere na modelima poput krosovera Mini Countryman.

(680)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments