1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Luis Hamilton želi glasnije i „sirovije“ bolide, oštrije duele u F1
Luis Hamilton želi glasnije i „sirovije“ bolide, oštrije duele u F1
0

Luis Hamilton želi glasnije i „sirovije“ bolide, oštrije duele u F1

98
0
Podelite sa prijateljima:

Luis Hamilton smatra da nema opravdanja za to što bolidi Formule 1 zvuče gore i i što je njihovo trkanje manje uzbudljivo od Formule 2.

Govoreći na BRDC Awards dodeli priznanja, gde je bio prisutan i šef F1, Čejs Keri, Hamilton je rekao želi glasnije motore, veće gume i bolju sposobnost automobila da prati onog ispred.

On je apelovao na nove F1 šefove da učine sport „sirovijim“ i zapitao je zašto F2 pruža spektakularnije trke.

„Iz pozicije trkačkog vozača, ono što želite je da imate blisko trkanje, kao u kartingu“, rekao je Hamilton. „Karting trke su još uvek najbolja forma automobilizma, jer su momci konstantno jedni uz druge.

Ovogodišnji bolidi su najbolji koje sam u životu vozio. Gledajući na sledeći korak, verujem da Ros, Čejs i timovi zaista vredno rade na tome da automobili za 2021. budu još siroviji.

Nadam se da će učiniti automobile glasnijim. Možemo da imamo veće gume. Zašto je Džeki (Stjuart) u svoje vreme imao veće gume nego mi sada. Možda sa malo manje vertikalnog aerodinamičkog pritiska bi imali zanimljivije trkanje.

Ne postoji razlog zašto su automobili GP2 ili F2, nazovite seriju kako hoćete, glasniji i zvuče bolje, a ujedno imaju zanimljivije trke i blisku borbu.

Mi to moramo imati u F1, mada je ona brža od ostalih klasa.“

Četvorostruki šampion smatra da Formula 1 nastavlja da zaostaje za ostalim sportovima poput američkog fudbala u smislu globalnog prisustva, ali je pohvalio nove vlasnike što pokušavaju da iznesu nove stvari.

„Svako ima svoje mišljenje o tome“, rekao je Hamilton. „Ne radi se o tome šta ja želim, već je činjenica da F1 pomalo zaostaje za drugim sportovima, a toliko je posebna.

Pogledajte NFL, pogledajte fudbal, videćete da su neki sportovi prisutniji i praćeniji na globalnom planu. Smatram da F1 ima taj potencijal.

Mislim da je sjajna stvar što su Čejs i ekipa iz Libertyja došli i doneli nešto novo ove godine, mada još uvek uče o ovom sportu, a to je on što fanovi žele.“

 

 

(98)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments