1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo XC40 – novi tizer
Volvo XC40 – novi tizer
0

Volvo XC40 – novi tizer

217
0
Podelite sa prijateljima:

Zadnji deo izgled veoma nalik 40.1 konceptu.

Prvi tizer Volvoa XC40 nije mnogo toga pokazao, zapravo nije pokazao – ništa. Međutim, „slučajno“ curenje na Volvo Germany Instagram stranicu nam je dalo uvid u stvarni izgled novog CUV-a.

Zasenčeni „tizer“ otkriva samo zadnji deo XC40, koji u velikoj meri podseća na „rep“ 40.1 koncepta. Tu je integrisani krovni spojler, a serijska verzija je dobila i brisač zadnjeg stakla. Tanka LED svetla se protežu duž bočne ivice, da bi kreirale četvrtastu formu. Trapezoidni završetak izduva je lepo integrisan u zadnji odbojnik.

Kada se u obzir uzmu sličnosti, za očekivati je da XC40 u krajnjoj formi liči na 40.1. Očekujemo LED svetla u vidu „Torovog čekića“ i široku masku hladnjaka sa tankim zakrilcima. Automobil izgleda kao manja verzija XC60 i XC90, nešto „uglovanijih“ formi. Volvo će XC40 ponuditi sa monohromatskom ili dvobojnom karoserijom.

Što se unutrašnjosti tiče, kupci će imati brojne opcije na raspolaganju, uključujući boje poput „Lava“ narandžaste, „Oxide“ crvene itd.

XC40 će počivati na novoj kompaktnoj modularnoj arhitekturi. Što se motorizacije tiče, ona se sastoji od čitave palete trocilindarskih i četvorocilindarskih turbo motora. Naravno, u igri je i „plug-in“ hibrid, koji je u vrhu ponude. Ista šasija će činiti osnovu za novi S40 i V40.

Volvo očekuje prodaju od 100.000 primeraka XC40 godišnje. To bi bilo od velikog značaja za marku, nakon uspešne prošle godine, kada je na tržište plasirano ukupno 534.332 vozila. Premijera se očekuje ove jeseni.

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments