1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su najpopularniji električni modeli u Evropi
Ovo su najpopularniji električni modeli u Evropi
0

Ovo su najpopularniji električni modeli u Evropi

233
0
Podelite sa prijateljima:

Naravno, na čelu liste je Teslin Model 3.

Svedoci smo ogromnih promena u sferi automobilizma. U septembru je u Evropi prodato 221.500 baterijskih automobila, što je rast od 44%. Primera radi, dizelaši su upisali 167.000 registracija uz pad prodaje od čak 51%. Očigledno da su zajedničke snage demonizacije ovog goriva, zatim sistem oporezivanja takvih vozila i ogromne državne subvencije za EV modele dali rezultate.

Tesla Model 3 je bio u septembru najprodavaniji automobil u Evropi, pa je samim tim i na čelu EV top liste sa gotovo 25.000 dostavljenih jedinica. Na drugom mestu je Model Y sa 8.926 isporučenih vozila, dok je trećeplasirani VW ID.3 (8.302).

Renault Zoe je upisao 6.580 registracija, za 40% slabiji rezultat nego u istom mesecu lane. Škoda Enyaq je na petoj poziciji sa 5.942 prodata automobila, dok je šesto mesto pripalo Kijinom modelu Niro (5.516).

Sledi ih električni Fiat 500 koji je uspeo da stigne do 4.758 potrošača. Osmi na listi je baterijski Peugeot 208 sa 4.332 isporučena četvorotočkaša (+49%).

Novitet među liderima na tržištu jeste Dacia Spring. Očito da je vrlo niska cena ovog električnog krosovera privukla pažnju kupaca, te se 4.166 istih rešilo da svoj novac potroši za kupovinu upravo ovog automobila.

AutoRepublika 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments