1. Home
  2. Prezentacije
  3. Seat Leon prošao kroz skromnije ažuriranje u odnosu na istoimenu Cupru
Seat Leon prošao kroz skromnije ažuriranje u odnosu na istoimenu Cupru
4

Seat Leon prošao kroz skromnije ažuriranje u odnosu na istoimenu Cupru

177
4
Podelite sa prijateljima:

Tokom proteklih šest meseci, koncern VW je ažurirao skoro celu svoju porodicu modela niže srednje klase: uzastopce su debitovali restilizovani Golf, Škoda Octavia, Audi A3 i Cupra Leon.

Sada je red konačno došao na Leon, ali pod značkom Seata. Skromnije su promene u odnosu na blizanca iz Cupre. Na kraju krajeva, spoljašnjost Leona se uopšte nije promenila! Jedina novost su napredniji matrični farovi, koji se nude uz doplatu, iako su vizuelno ostali isti.

Ali unutrašnjost je poboljšana. Postoji novi ekran instrument table sa modifikovanom grafikom, iako je njegova veličina ista (10,25 inča). Veličina osnovnog centralnog ekrana je povećana sa 8,25 na 10,4 inča, a uz doplatu se nudi i „TV“ dijagonale 12,9 inča. Oba multimedijalna displeja su već poznata sa srodnih modela i imaju klizače za kontrolu klime osetljive na dodir – sada osvetljene pozadinskim osvetljenjem. Takođe, bežično punjenje od 15 W je ugrađeno u podlogu na dnu centralne konzole.

Opseg motora je revidiran. Međutim, Leon se, kao i ranije, nudi samo u verzijama relativno male snage (od 115 do 204 KS), dok Cupra Leon ima opcije snage od 150 do 333 KS. Najslabiji trocilindrični turbo motor 1.0 TSI je eliminisan iz ponude, njegovo mesto zauzima oslabljeni 1.5 TSI (115 KS, 220 Nm) uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. A u tandemu sa sedmostepenim DSG-om, isti motor je pojačan 48-voltnim starter-generatorom (verzije od 115 ili 150 KS).

Turbodizel 2.0 TDI je zadržan, ali samo u verziji od 150 KS i sa menjačem DSG. A na vrhu ponude je i punjivi eHybrid, koji umesto turbo motora 1.4 sada ima 1.5 TSI, a kapacitet trakcione baterije je povećan sa 13 na 19,7 kWh. Maksimalna snaga se nije promenila (204 KS, 350 Nm), ali je domet u električnom režimu povećan na 100 km. Sve verzije imaju pogon na prednje točkove; 4Drive ostaje samo u Cupri.

Proizvodnja ažuriranih hečbekova i karavana Seata Leona u fabrici u Martorelu počeće pre kraja maja, a cene u Španiji kreću se od 24.800 evra. Takođe u bliskoj budućnosti planovi marke Seat su redizajniranje krosovera Ateca i kompaktnih modela Ibiza i Arona.

Sve ovo sugeriše da glasine o „smrti“ marke Seat na pozadini uspeha marke Cupra još nisu potvrđene.

AutoRepublika

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

SEAT Leon je svakako elegantniji nego rodjak Cupra Leon! Dole je nova njuska Cupre Leona.

comment image

Zavisno od naklonosti gledaoca drugim zanrovima umetnosti, u ovom liku moze da se prepozna Predator ili neka nova Ikeina polica. 🙂

Izmenjeno 2 meseci pre od strane Matija
Balkanboj

Loša Ikeina polica.

S mile

„You uglu mother fucker“… Švarcijev text

Lično previše oštre linije. Svakako mi je Leon lepši od Golfa.

Balkanboj

Ovaj Leonić mi je jako simpa.