1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery proširuje porodicu Fulwin krosoverom i limuzinom s indeksima E06 i A9
Chery proširuje porodicu Fulwin krosoverom  i limuzinom s indeksima E06 i A9

Chery proširuje porodicu Fulwin krosoverom i limuzinom s indeksima E06 i A9

130
0
Podelite sa prijateljima:

Prošle jeseni, Chery je lansirao elektrifikovanu liniju u Kini, za koju je oživeo naziv Fulwin. Ranije je ovo ime, da podsetimo, nosio prvi model marke Chery, koji je debitovao 1999. godine. Kasnije je taj automobil dobio naslednika imena Amulet.

Prvorođeni nove porodice bila je limuzina Fulwin A8, odnosno hibridna verzija Chery Arrizo 8 koji je već u prodaji. Nedavno su u Narodnoj Republici Kini otvorene knjige porudžbina za veliki krosover Fulwin T9 (hibridni brat Cheryja Tiggoa 9/Jaecooa J8), plus SUV Fulwin T6 (varijanta Cheryja Explorea 06/Jaecooa J7) je u pripremi za početak prodaje. Pa, u okviru sajma automobila u Pekingu koji se održava ovih dana, Chery je najavio još dva modela porodice – prikazani su krosover Fulwin E06 i limuzinu Fulwin A9. Ovo su još uvek koncepti, ali blizu proizvodnje. Krenimo od SUV-a.

Odmah se primećuje da krosover ne liči na bilo koji automobil drugog podbrenda Cheryja: očigledno, ovo je nezavisni model Fulwin, ili donator još nije identifikovan. Karakteristike izgleda Cheryja Fulwina E06 su silueta nalik kupeu, farovi nalik bumerangu i ovalna zadnja svetla, koja su takođe ujedinjena svetlećim panelom.

Ispod glave optike nalaze se displeji – poput modela Exeed/Exlantix. Tu je i displej na levom prednjem blatobranu: može da prikaže nivo napunjenosti ili informacije o vremenu. Krosover takođe ima lidar. Prema preliminarnim podacima, dužina Fulwina E06 je 4.820 mm, širina 1.920 mm, visina 1.685 mm, međuosovinsko rastojanje 2.920 mm.

U kabini su odvojeni ekrani za instrument tablu i multimedijalni sistem, centralni deflektori vazduha se nalaze direktno na tunelu. Chery Fulwin E06 je takođe dobio dvokraki volan i dva bežična punjača.

Sam Chery još nije govorio o tehnologiji. Kineski specijalizovani mediji pišu da će serijski model biti dostupan u obliku punjivog hibrida ili potpunog električnog automobila.

Prototip Chery Fulwin A9 predstavljen u Pekingu je treća verzija dizajna eksterijera nadolazeće limuzine. Očigledno konačni. Prvi izložbeni automobil, Arrizo Star, predstavljen je prošlog proleća. Javna premijera drugog, već pod imenom Fulwin A9, održana je u jesen lani.

Sadašnja verzija sa četvoro vrata se razlikuje od prethodne verzije po branicima; pored toga, zamenjene su kvake na vratima (ranije su kvake bile uvlačive), a zadnja registarska tablica je premeštena na poklopac prtljažnika. Unutrašnjost ovoga puta nije prikazana.

Tačne dimenzije „devetke“ još uvek nisu otkrivene. Zna se samo da će serijski model biti veći od Chery Arrizoa 8/Fulwina A8.

Chery Fulwin A9 će biti ponuđen sa hibridnom instalacijom, ali još nema detalja o punjenju.

Kinezi veruju da bi bar jedan od novih Fulwinovih proizvoda prikazanih na izložbi u Pekingu mogao da krene u proizvodnju pre kraja ove godine.

AutoRepublika

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments