1. Home
  2. Life
  3. Mercedes najavljuje novu generaciju multimedijalnog sistema
Mercedes najavljuje novu generaciju multimedijalnog sistema

Mercedes najavljuje novu generaciju multimedijalnog sistema

253
3
Podelite sa prijateljima:

Novo pokolenje informativno-zabavnog sistema Mercedesa će biti lansirano u nekom kasnijem trenutku tokom ove decenije, i to uporedo s arhitekturom MMA. Kada bude zaživeo, novi multimedijalni sistem će omogućavati prikaz Googleovih mapa i YouTubea.

Neposredno nakon što smo videli prve fotografije iz enterijera nove Mercedesove E Klase, koja će poneti kodnu oznaku W214, saznajemo još po nešto o tehnološkim novotarijama planiranim uz ovo vozilo. Idemo da vidimo i postavku s tri ekrana, kamerama s objektivima usmerenim ka unutrašnjosti vozila i novim aplikacijama u vozilu, kao što su na primer Tik Tok i Angry Birds. Deo najave iz ovog pasusa shvatite i figurativno, pre svega što Mercedes uz najavu novog info-zabavnog sistema nije priložio i neke uobičajene, potkrepljujuće fotografije, pa je naslovna ilustracija ona iz vesti o novom enterijeru.

Operativni sistem Mercedesa (Mercedes-Benz Operating System – MB.OS) predstavlja novu arhitekturu stvorenu s nameneom da zauzmu središnu poziciju u svakom novom proizvodu kompanije, počev od sredine ove decenije. Razvijena je interno, doduše uz pomoć par tehnoloških partnera, i biće promovisana najpre na modelima utemeljenim na platformi MMA i omogućavaće puni pristup svim ključnim domenima vozila, uključujući informativno-zabavni sistem, tehnologiju autonomne vožnje, komfor, vožnju i dopunu.

Jedan od pomenutih partnera je i čuvena kuća Nvidia. Ovaj tehnološki gigant je odgovoran za neke delove softvera, podataka i veštačke inteligencije. Luminar će obezbediti neke od senzora i Lidara, dok će Google sa svoje strane, prvi put u Mercedesu, razviti novu generaciju uređaja za navigaciju. Važno je naglasitit da će proizvođač automobila nastaviti da se oslanja na sopstveni markirani navigacioni sklop koji će biti implementiran u MB.OS i utemeljen na tehnologijama iz Googlea. Od ostalih zapaženijih karakteristika valja pomenuti i YouTube za ekran informaciono-zabavnog sistema.

Mogućnost zabave igranja video igrica je rastuće popularnosti i zato će i sledeća generacija Mercedesovog operativnog sistema omogući stotinu akadnih sadržaja kroz platformu Antstream. Kao što je već i najavljeno za novu E Klasu, proizovđač će unaprediti i rešenja za konferencijske video pozive, kao što su Webex i Zoom. Sistem MB.Os će posebno na kineskom tržištu biti opremljen posvećenim sadržajem s Tencenta. Na kraju, ali ne i najmanje važno, nove tehnologije će doprineti razvoju nivoa 2 i 3 tehnologije autonomne vožnje što će obezbediti platforma razvijena od strane Nvidia’s Drive. Nije nužno, ali hajde da naglasimo i da će biti omogućena funkcija bežičnog osvežavanja softvera.

Sa novom E-klase kasnije ove godine, Mercedes će ponuditi pogled na svoj operativni sistem sledeće generacije. Treća generacija MBUKS je direktan prekursor MB.OS i nudi neke od svojih funkcija. Nova MBUKS aplikacija za Android korisnike omogućiće ugradnja aplikacija trećih strana za bolje korisničko iskustvo u poređenju sa ogledalonim aplikacijama.

Uz premijeru nove E Klase, zakazanu za kasniji deo ove godine, Mercedes će ponuditi uvid u operativni sistem sledeće generacije. Treća generacija kompleksa zvanog MBUX je predak sistema MB.OS i nudi neke od svojih funkcija. Nova MBUX-ova aplikacija za Androidove korisnike će omogućiti instalaciju aplikacija trećih strana za bolje korisničko iskustvo u poređenju sa kopiranim aplikacijama.

AutoRepublika

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Trebali su još na vrata da stave ekran, kad čovek gleda kroz prozor da može krajiškom oka da proveri status na Instagramu… A u sledećoj generaciji videti da se stavi ekran na plafon jer ima ih što u automobilima leže na leđima u pojedinim situacijama.
I bilo bi lepo da auto sam skenira boju haljine, kravate i onda prilagodi osvetljenje toj boji…ili da oseti da li sam umoran pa da mi prema tome pušta muziku… I onako s vremena na vreme počeše po jajcima, jer leđa su tako passe…

Kuda ide ovaj svet, pih!

BB

Pošto je Rambo Amadeus dao definiciju i naziv Turgo Folku, baš me zanima kako bi ovo nazvao..

Sve si ovo u pravu što si napisao, samo nisi ovo za jajca, jer mislim da korisnici ovih tehnologija ih neće ni imati 🙂

Laki

Bravo za komentar junače.