1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazan pristupačan hibridni sedan BYD Qin L
Prikazan pristupačan hibridni sedan BYD Qin L
3

Prikazan pristupačan hibridni sedan BYD Qin L

2.00K
3
Podelite sa prijateljima:

Kineska kompanija BYD je još u januaru najavila dolazak dva jeftina i masovno proizvedena modela. Prvi od njih, kompaktni električni krosover BYD Yuan UP, je već proslavio premijerni prikaz u Kini. Sada je red došao na drugi obećani automobil. Ovo je prilično velika hibridna limuzina po imenu BYD Qin L .

Već se suočavamo sa trećom generacijom modela iz porodice Qin. Inicijalno je izrasla iz Corolle. Ali već u drugoj generaciji namenjenoj modelnoj 2018. godini, ova limuzina je postala nezavisna, a sada je već i atraktivna.

Ukupne dimenzije su u međuvremenu primetno povećane, pa je tako sada dužina na nivou od  4.830 mm (plus 65 mm), a širina je veća za 63 mm (1.900 mm), iako se visina nije promenila pa iznosi 1.495 mm. Međuosovinsko rastojanje je produženo za 72 mm, na 2.790 mm. To jest od nekadašnje Corolle, sada je Qin skoro prerastao u Camry.

Generalno govoreći, eksterijer odgovara modernom korporativnom stilu BYD-a. Dizajneri su dobro odmerili proporcije vozila. Tako u zavisnosti od konfiguracije, BYD Qin L može posedovati točkove s felnama prečnika od 16 do 18 inča. Unutrašnjost je osmišljena da donese stil bez iznenađenja. Tu su virtuelni instrumenti, veliki „TV“ u sredini, kompaktni džojstik za kontrolu stepena prenosa.

Hibridna limuzina BYD Qin L koristi kompanijski pogonski sklop DM-i. U pitanju je peta generacija motora. Uključuje 1,5-litarski atmosferski četvorocilindrski agregat sa 101 konjskom snagom, ali je trakcioni elektromotor uglavnom taj koji je odgovoran za rotaciju prednjih točkova.

U osnovnoj verziji proizvodi 163 KS, u ostalim – 218 KS. Kapacitet pomenute baterije je 10,1 odnosno 15,9 kWh, a obezbeđeno je punjenje iz utičnice. U prvom slučaju, domet u električnom režimu biće 60 kilometara, dok je u drugom bolji i iznosi 90 km. Ostale specifikacije još nisu otkrivene. Definitivno neće biti čisto benzinskih verzija. Naime, BYD je već odbio da proizvodi takve automobile.

BYD Qin L će biti u potpunosti predstavljen na Salonu automobila u Pekingu krajem aprila. Tada će postati poznate i tačne cene, ali za sada kineska štampa prenosi da će za osnovnu verziju tražiti oko 120 hiljada juana (15,6 hiljada evra).

AutoRepublika

(2000)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ovaj dizajn (spolja i unutra) je čista perfekcija u odnosu na ono vozilo od juče iz članka „Honda i Dongfeng predstavljaju Lingxie L“ (https://autorepublika.com/2024/04/20/honda-i-dongfeng-predstavljaju-lingxie-l/)
A dopadaju mi se i deklaracije pogonskog sklopa.

Laki

Saglasan.

Matija

Da ne davim mnogo sa opisom i ocenom dizajna, pogledajte donju sliku sa poredjenjem novog BYD Qin L i VW Pssata za kinesko trziste. U pogledu s preda razlika bi bila jos upadljivija. Jasno je da u VWu skripi na svim kolosecima. Dizajn prednjeg pulata je veoma interesantan, ovako nesto jos nisam video: glatka, sjajna traka, celom sirinom od levog do desnog stuba! Neverovatno elegantno! Nadam se da na njoj nocu nista ne sija osim neophodnih komandi i pokazivaca. Cak mi ni tablet u sredini ne smeta toliko koliko kod drugih automobila – po visini priblizno je jednak osnovnoj povrsini… Pročitaj više »