1. Home
  2. Vesti
  3. Hongqi dolazi u Nemačku sa električnim SUV-om E-HS9-om
Hongqi dolazi u Nemačku sa električnim SUV-om E-HS9-om
1

Hongqi dolazi u Nemačku sa električnim SUV-om E-HS9-om

1.72K
1
Podelite sa prijateljima:

Hongqi, premijum brend kineske FAW grupe, predstavio je svoj prvi električni SUV u decembru 2018. godine, što je prvi korak ka kraju motora sa unutrašnjim sagorevanjem 2025. godine, a koji je najavljen još 2018. godine. Šest godina kasnije, brend sada teži globalnoj ekspanziji pod vođstvom britanskog dizajnera Džajlsa Tejlora.

Tejlor, koji je ranije bio odgovoran za dizajn u nekim od najpoznatijih evropskih luksuznih brendova, sada je preuzeo zadatak da pozicionira Hongqi, najstariji kineski brend automobila, na globalnom tržištu. Njegov pristup ima za cilj da razvije vozila koja impresioniraju svojom nenaglašenom elegancijom, dok poseban naglasak stavlja na dobrobit putnika.

Prema Tejloru, ključ za istinsko luksuzno iskustvo ne leži u gomilanju ekrana ili preterano blistavom dizajnu, već u pažljivom odabiru materijala i stvaranju udobnog osećaja prostora. Ova filozofija je centralna za dizajn Hongqi E-HS9, električnog SUV-a koji je predstavljen kao najnoviji model brenda. „U Hongqiju govorimo o ‘novoj plemenitoj estetici’; neka vrsta luksuzne elegancije i osećaja za ručno izrađene detalje“, kaže Tejlor o električnom automobilu.

To je električni SUV koji koristi savremene tehnologije i istovremeno nudi visok nivo udobnosti i kvaliteta. SUV je dostupan sa dve različite veličine baterija i ima enterijer koji je prilagođen potrebama putnika. Spolja, električni SUV deluje masivno i robusno, što je ne samo zbog masivne rešetke hladnjaka, tragova ranijih radova Džajlsa Tejlora.

Na predstavljanju u Nemačkoj najavljeno je i da će budući modeli, za koje se očekuje da stignu i u Švedsku krajem 2024. godine, izgledati drugačije. „Prednji deo automobila više ne mora da izgleda na određeni način. Stvorićemo novi identitet. Ali mi ćemo zadržati i dalje razvijati naše robne marke. Toplo osećanje karakteriše izgled naših automobila, kako spolja tako i iznutra. Mnogi evropski električni automobili izgledaju pomalo hladni, funkcionalni i tehnološki. U našim modelima postoji topliji i šarmantniji ton koji odražava naše kinesko nasleđe“, nastavio je Tejlor.

Gledajući u budućnost, Hongqi ima za cilj da proširi svoje prisustvo na međunarodnom tržištu uz očuvanje svojih korena i kulturnog nasleđa. E-HS9 je zamišljen da bude samo početak serije modela koji će redefinisati brend i predstaviti njegovo kinesko nasleđe u modernom kontekstu.

Električni SUV donosi je luksuzno električno vozilo koje je dostupno sa šest ili sedam sedišta i dve različite veličine baterija. Prva je kapaciteta 99 kWh dok verzija Exclusive Long Range ima domet do 515 km (prema WLTP-u) zahvaljujući bateriji od 120 kWh. Sa svojom dužinom od 5,2 metra, širinom od 2,01 metar i visinom od 1,73 metra, pruža odgovarajući osećaj prostranosti u unutrašnjosti.

E-HS9 dolazi u Evropu u verziji Exclusive Long Range, koja će početi po maloprodajnoj ceni od 102.995 evra. Očekuje se da će prvi modeli biti isporučeni tokom drugog kvartala 2024. godine.

AutoRepublika

(1721)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zex

Kako sam razumeo po forumima firma Hongqi od FAW grupe pravi bas kvalitetne avtomobile recimo i za Haval marka od Great wall grupe isto hvale da su odlični kvalitet

Izmenjeno 26 dana pre od strane Zex