1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupacija dominira u Kini
Volkswagen grupacija dominira u Kini
0

Volkswagen grupacija dominira u Kini

187
0
Podelite sa prijateljima:

VW grupa nema nameru da prepusti lidersku poziciju konkurentima na kineskom tržištu. 

Iako najoptimističnije prognoze kažu da će kinesko tržište u ovoj godini stagnirati, oni malo realniji veruju da će doći do pada prodaje. To ipak ne znači da određeni proizvođači neće ostvariti napredak u odnosu na prethodno zabeležene rezultate.

Tako je Volkswagen grupacija u julu indeksirala rast prodaje od 1,3% i stigla do 313.400 prodatih automobila. Naravno, barjak nosi sam Volkswagen koji je stigao do 228.000 novih kupaca (+2%), dok je Audi ostvario rast od 6% i prodao 56.223 automobila.

Nemačka grupacija saopštila je tačne podatke za još samo jedan brend – Škodu. Češka marka prodala je 21.100 vozila u Kini u julu, uz pad prodaje od čak 16%!

Uprkos rastu prodaje u julu i junu, Volkswagen grupa ima negativan rezultat u odnosu na prethodnu godinu. Za prvih sedam meseci prodali su 2,23 miliona automobila, što je za 3,2% lošije naspram istog perioda 2018. godine. Uprkos lošijoj prodaji, Volkswagen grupacija povećala je svoj udeo na tržištu i na taj način ostavila iza sebe najbližeg takmaca u Kini – američki General Motors.

AutoRepublika 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments