1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. Još jedan napušteni salon isplivao u javnost
Još jedan napušteni salon isplivao u javnost

Još jedan napušteni salon isplivao u javnost

2.48K
1
Podelite sa prijateljima:

Verovatno ste primetili da vam s vremena na vreme prenesemo neku priču o napuštenom salonu automobila. Mi smo iznenađeni da ih u Evropi ima solidan broj. Danas prenosimo priču iz Nemačke, gde je jedan distributer Kije i Lade zatvorio svoja vrata krajem dvehiljaditih i ostavio automobile, rezervne delove i dokumente.

Redovno otkrivajući napuštena mesta povezana sa automobilima, istraživači koji stoje iza YouTubeovog kanala Forgotten Buildings nedavno su predstavili svoje najnovije otkriće – napušteni Kijin salon, koji i dalje ima vozila, rezervne delove i dokumente. Tako je bilo u vreme snimanja u svakom slučaju, pošto autori snimka ukazuju da su mesta danas gotovo prazna.

Predmetne prostorije se nalaze u Nemačkoj. Ono što je iznenađujuće jeste da su automobili tamo noviji. Između prezentacijske sale i radionica, tu su Kia Cee’d, Rio i Carnival iz preprošle decenije, kao i Nissan Almera i Volkswagen Passat iz istog perioda. Automobili su vandalizovani i lišeni su određenih elemenata, kao što su točkovi ili izduvni sistem.

Tokom ove „posete“, rezerve delova salona su i dalje bile pune pažljivo uređenih i obeleženih rezervnih delova. Kancelarije su, s druge strane, bile opljačkane, otkrivajući istoriju mesta kroz brojne dokumente.

Tako možemo saznati da je salon prodavao ruske Lade pre prelaska na korejski brend na početku veka. Prema Forgotten Buildingsu, sukob između vlasnika doveo je do zatvaranja lokala. Ali aktivnosti održavanja i popravke su nastavljene do 2019. godine.

Što se tiče pitanja zašto je sve ostavljeno u onakvom stanju unutra, ostaje misterija.

Pogledajte i video…

AutoRepublika

Izvor: L’Argus

(2475)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Kijini rezervni delovi su skupi. Cudi me da ih nisu pokupili.
Cudo jedno koliko ima napustenih mesta. A da niko od naslednika nesto ne uradi sa njima, rasproda. Ili je u toku proces ostavstine….