1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes potvrdio – stiže električna G klasa!
Mercedes potvrdio – stiže električna G klasa!
0

Mercedes potvrdio – stiže električna G klasa!

305
0
Podelite sa prijateljima:

Šef nemačke marke, Ola Kelenijus, obelodanio je dalje planove za elektrifikaciju ovog brenda koji podrazumevaju i nastanak potpuno električne G klase. 

Kelenijus ističe da će „trokraka zvezda“ imati baterijske verzije svih svojih modela od 2022. godine, a da je cilj da od 2025. godine svi Mercedesovi automobili imaju i EV varijantu. Nemci će 2024. godine predstaviti MMA platformu koja bi trebalo da posluži kao baza za buduća manja vozila ove marke, a nakon toga sve predstojeće arhitekture biće kompatibilne isključivo sa EV tehnologijom.

„Transformacija mobilnosti se ubrzava, pogotovo u luksuznom segmentu. Trenutak koji će doneti prevagu je vrlo blizu i mi ćemo biti spremni za taj momenat“, naveo je prvi čovek Mercedesa.

Dok tržište ne postane zrelo za potpuni prelazak na EV modele, plug-in hibridi će igrati veliku ulogu. Nova era priključnih hibrida kod Mercedesa je otvorena sa dolaskom aktuelne C klase koja je u plug-in hibridnoj varijanti nudi 100 km dometa u EV režimu. Koliko se moglo zaključiti iz Kelenijusovih izjava, cilj je da se autonomija kretanja u EV modu kod hibrida još uveća u narednom periodu.

Mercedes će iduće godine predstaviti još električnih noviteta: EQE, EQE SUV i EQS SUV. Tako će se u gami proizvođača iz Štutgarta naći ukupno osam EV modela, što je samo početak u dalji razvoj ovog portfolija.

Ispostavilo se da su nedavne najave da će Mercedes uskoro plasirati električnu G klasu u potpunosti istinite. Šefica nemačke marke za marketing, Brita Siger, potvrdila je da će EV pandan legendarnoj G klasi stići na tržište već 2024. godine. Sigerova nije dala više informacija o ovom vozilu, ali ako je verovati glasinama, Nemci će tokom septembra na predstojećem Salonu automobila u Minhenu, predstaviti konceptualni EQG, kao najavu za serijsku varijantu električne G klase.

Pomenuti plan da od 2025. godine u portfoliju Mercedesa svaki model ima i EV izdanje važi za kompletnu gamu, uključujući i AMG diviziju. Tako će uskoro stići i električni model sa prestižnom AMG značkom, a Ola Kelenijus naveo je da će oni „pomerati granice na polju efikasnosti“.

AutoRepublika 

(305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments