1. Home
  2. Vesti
  3. Prevrnuo se kamion s košnicama (VIDEO)
Prevrnuo se kamion s košnicama (VIDEO)
1

Prevrnuo se kamion s košnicama (VIDEO)

311
1
Podelite sa prijateljima:

Američki list Washington Post je prethodnih dana objavio zanimljivu priču u sitaciji u kojoj se kamion koji je prevozio ukupno 416 košnica, a u kojima je bilo smešteno oko 25 miliona pčela, preturio negde u okrugu Samit na međudržavnom putu broj 80 u američkoj saveznoj državi Juti. Prosta matematika otkriva da u jednoj košnici živi oko 50 hiljada insekata.

U prvi mah nije bilo poznato kako je došlo do udesa, mada pretpostavke kruže da su jaki vetrovi doveli do toga da se poluprikolica u kojoj su se nalazila pčelinja društva prevrne, ali je posledica svakako bila takva da su se pčele razletele svuda po okolini napadajući ljude koji su se našli u blizini. To je prisililo spasioce da mesto poplave služeći se aparatima za gašenje požara, što je rezultiralo opštim pomorom plemenitih insekata.

Na lice mesta su brzo stigle dežurne ekipe koje su se rasporedile tako da vozačima vozila pruže obaveštenje o nesreći na predstojećem delu druma, uz savet da zatvore sve prozore i prođu bez zaustavljanja. U kasnijoj fazi istrage je utvđeno da vozač nije prilagodio brzinu kretanja kompozicije i da je zato došlo do prevrtanja poluprikolice.

Iako imena vozača i suvozača nisu javno obelodanjena, navodi se da niti jedan od njih nije doživeo teže povrede kao posledica udesa, ali da su ipak smešteni u lokalnu bolnicu, kao mera predrostrožnosti nakon serije uboda razjarenih pčela.

Akcija spasavanja pčela je potrajala više dana, ali je nažalost, oko 90% njih stradalo već nakon aplikacije sredstva za gašenje požara. One koje su preživele, spas su našle u obližnjoj šikari uz autoput. Spasioci su se koristeći makaze za rezanje pomogli kako bi odsekli slojeve žbunja u kojima su se skrile pčele, nakon čega su ih stresli u kutije, rekli su lokalni pčelari koji su učestvovali u plemenitoj akciji spasavanja insekata.

Pogledajte samo ovaj prizor pored puta na priloženom linku.

Kada smo već kod pčela da kažemo da je u maju prošle godine Lamborghini otvorio pčelinjak na površini fabričkog kompleksa koji je opremljen i video nadzorom.

AutoRepublika

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tužna priča. I jako zajebana za onog ko se tu našao. A posebno za pčele.