1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi i Nissan će zajedno razviti novi pikap kamionet
Mitsubishi i Nissan će zajedno razviti novi pikap kamionet
0

Mitsubishi i Nissan će zajedno razviti novi pikap kamionet

1.37K
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska kompanija Mitsubishi pridružila se alijansi Renault-Nissan 2016. godine (kada je Nissan postao najveći akcionar Mitsubishi Motors Corporationa). Sada su oba proizvođača odlučila da se udruže kako bi razvili nekoliko novih proizvoda za severnoameričko automobilsko tržište. Očekuje se da će rezultat ovog partnerstva biti novi pikap kamionet.

Prema Automotive Newsu, u okviru saradnje, Nissan i Mitsubishi planiraju da razmene aktuelne tehnologije elektrifikacije. Kao rezultat toga, Mitsubishi će imati novi električni automobil, a Nissan će imati priključni iliti dopunjivi hibrid. Očekuje se da će ovo omogućiti i jednom i drugom proizvođaču da prevaziđu niz izazova povezanih sa razvojem elektrifikovanih pogonskih agregata, kao i da smanje troškove.

Jedan od glavnih rezultata ove saradnje biće pojava novog pikapa dizajniranog za tržište Severne Amerike. Moguće je da će to biti blizanci sa malim spoljnim razlikama i istom mehanikom, koji će se prodavati sa znakovima oba brenda. Prema preliminarnim podacima, novi modeli će se naći u prodaji na američkom tržištu između 2027. i 2031. godine.

Pretpostavlja se da će novi pikap u liniji Nissana zauzeti mesto naslednika Frontiera (koji je američki brat Navare). Podsetimo, sadašnja generacija ušla je na tržište SAD 2021. godine, a početkom prošlog meseca se saznalo da je model dobio „off-road” verziju, koja je dobila ime Forsberg Edition. Sada se kompanija priprema za razvoj sledećeg pikapa, u čijem kreiranju će očigledno učestvovati partner.

Ovaj projekat će takođe omogućiti Mitsubishiju da proširi svoju američku liniju pikapom (kako mediji primećuju, dileri brenda dugo su čekali na takav model). Pretpostavlja se da će proizvodnja novog kamioneta, koji su zajednički razvili Mitsubishi i Nissan, biti uspostavljena u fabrici koja se nalazi u Meksiku. Prema pisanju publikacije, u početku će novi proizvod imati tradicionalni motor sa unutrašnjim sagorevanjem, a zatim se mogu pojaviti modifikacije sa hibridnom i potpuno električnom tehnologijom, iako zvanična odluka još nije doneta.

Moguće je da će, ako projektu bude dato zeleno svetlo, novi pikap deliti tehnologiju sa Outlanderom PHEV koji se prodaje u SAD. Njegov pogon je zasnovan na 2,4-litarskom motoru koji radi u tandemu sa dva elektromotora. Ukupna snaga je 251 KS, a maksimalni obrtni moment je 450 Nm. Kapacitet baterije je 20 kWh, a domet pri vožnji samo na struju je 61 km.

Pored toga, Mitsubishi će verovatno dodati električni automobil svojoj liniji, koji bi, u teoriji, mogao biti bliski rođak Nissana Ariye. Ovaj krosover se nudi sa dve baterije kapaciteta 63 i 87 kWh; Domet je 348 i 489 km, redom napisano. Snaga SUV-a dostiže 394 KS uz moment u iznosu od 599 Nm.

AutoRepublika

(1366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments