1. Home
  2. Vesti
  3. Ponovo dostupni UAZ Hunter i Buhanka u verziji Expedition dobili cene
Ponovo dostupni UAZ Hunter i Buhanka u verziji Expedition dobili cene
9

Ponovo dostupni UAZ Hunter i Buhanka u verziji Expedition dobili cene

4.32K
9
Podelite sa prijateljima:

Vozila iz linije “Expedition” se razlikuju po prisustvu brojnih terenskih dodataka koji su ugrađeni još u fabričkim halama, pa shodno tome, vlasnicima takvih primeraka neće biti nužno da izvrše homologaciju te opreme, što bi inače bila nužda u slučaju naknadne ugradnje.

UAZ je najavio nastavak proizvodnje automobila u specijalnoj „ekspedicijskoj“ verziji, koja je uklonjena nakon izbijanja poznatih događaja u Ukrajini. Od aprila će biti moguće naručiti specijalne terence s oznakama Huntera i model SGR, odnosno „Buhanku“ (SGR je naziv klasične porodice). Kao i ranije, dodaci za off-road se instaliraju odmah u fabrici, tako da nisu potrebni dodatni koraci pre registracije.

Karakteristike Huntera i Buhanke u izvođenju „Expedition“ se tiču ugradnje posebnih branika s električnim mehanizmom za vuču i rupama za nosač i zupčanik, dodatne zaštite za upravljački sistem u delovima podvozja, avanturistički krovni nosač sa širokim nogarima (UAZ SGR takođe poseduje i merdevine), električni vitlo, terenske pneumatike tipa Maxxis, kuka za vuču i blokada zadnjeg diferencijala.

Ekspedicijski UAZ Hunter takođe uključuje proširenja lukova iznad točkova i moćnije pragove. Slična Buhanka poseduje nosač za transport rezervnog točka. Pored toga, oba modela uključuju grejanje prednjih sedišta.

Specijalna vozila UAZ-a će biti ofarbana u svetlo narandžastu boju koja je prepoznatljiva za Expedition. U isto vreme, kako napominju u kompaniji, prva serija automobila biće ponuđena „u ekskluzivnoj metalik boji nazvanoj „Juicy Aperol““; kasnije će osnovne verzije dobiti sličnu nemetalik farbu. I po prvi put, za takve UAZ-e, uz doplatu, biće moguće izabrati zaštitni premaz Raptor.

Cena specijalne modifikacije Buhanke je 16,9 hiljada evra, dok je Hunter s cenom na koti od 17,9 hiljada evra.

AutoRepublika

(4316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Egipatski faraoni mogli bi Buhanki i UAZu da pozavide na dugovecnosti!

MRN

😀😀😀

BB

Gledam UAZ (blizu mene salon) i pitam gazdu: A ko kupuje ovo?

Pa vidiš za neke poslove tu nema konkurenciju, svi rudnici od mene kupuju…

Nik900

To je apsolutno tacno.

s mile

koje su bolje opcije

Mess O'Bradovich

Imam ogromnu zelju i objektivno nikakvu potrebu da posedujem jedan Hunter…

Matija

Ja bih ovoga – GAZ 69, 1953 – 1972. Ovo nije auto, ovo je masina!!! 🙂

comment image

Nenad

Malko brži traktor, vozao sam se u njemu kao klinac… bubrezi ispadaju

Matija

Verujem ali kakav je da je – ima celicni karakter!
Danas mogu da se kupe bolje opruge i amortizeri, bitno je da znas tezinu po tocku i hodove opruga. Ja sam svojevremeno na FIATu 132 montirao takozvane gasne amortizere, koji u sebi sadrze vazduh pod pritiskom i imaju ulogu dodatne opruge. Auto se malo izdigao i postao znatno udobniji.

Sledeci korak bi bio ugradnja modernih osovina sa vecim tockovima, iz proizvodnje USA. Bio bi to fantastican restomod! 🙂

Izmenjeno 29 dana pre od strane Matija