1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini solidan u 2020. godini
Lamborghini solidan u 2020. godini
0

Lamborghini solidan u 2020. godini

229
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski brend uspeo je održi pad prodaje ispod 10%. 

„Razjareni bik“ je tokom prethodne godine isporučio 7.430 vozila, što je za 9% lošiji rezultat od onoga koji je ostvaren 2019. godine. Juče smo videli da je Porsche uspeo da ostvari manji pad prodaje nego što se očekivalo, ali je za Lamborghini to bilo nedostižno. Pre svega jer je fabrika italijanske marke bila zatvorena 70 dana što se ispostavilo za nenadoknadiv gubitak. Uprkos teškoj prvoj polovini godine Lambo je u drugih šest meseci 2020. upisao rekordan broj isporučenih vozila.

SAD su i dalje najveće tržište za Lamborghini i tamo je upisano 2.224 registracije. Sledi Nemačka gde je poslato 607 automobila, potom Kina (604), Japan (600) i Velika Britanija (517). Najveći rast prodaje proizvođač sa Apeninskog poluostrva ostvario je u Južnoj Koreji (+75%, 303 dostavljene jedinice), dok je u Nemačkoj ubeležen plus od 8% naspram 2019. godine.

Naravno, najpopularniji model Lamborghinija i tokom prethodne godine bio je Urus. Urus je stigao do 4.391 kupca, čime je daleko najuspešniji automobil ove marke. Sledi ga Huracan sa 2.193 isporučena vozila (+3%), dok je već ostareli Aventador uspeo da nađe put do 846 potrošača.

Italijanski brend očekuje daleko bolji plasman 2021. godine. Šta više, zatrpani su narudžbinama te navode da su već preraspodelili polovinu od maksimalnog godišnjeg kapaciteta proizvodnje.

AutoRepublika 

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments