1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Dacia je u domovini otvorila porudžbine za treću generaciju Dustera s osnovnom cenom od 18.800 evra
Dacia je u domovini otvorila porudžbine za treću generaciju Dustera s osnovnom cenom od 18.800 evra

Dacia je u domovini otvorila porudžbine za treću generaciju Dustera s osnovnom cenom od 18.800 evra

13.10K
7
Podelite sa prijateljima:

Predstavljena „urbi et orbi“ krajem februara, na Salonu automobila u Ženevi, nova Dacia Duster će se prodavati u tri (može se reći i četiri) nivoa opreme – Essential, Expression a najviši nivo će biti podeljen u dve različite, ali komplementarne varijante, Extreme i Journey, dostupne po istoj ceni.

Model je dostupan u tri varijante motora: ECO-G 100, sa kombinovanim pogonom na benzin i TNG, TCe130, koji kombinuje novu generaciju 1,2-litarskog turbo benzinskog motora sa „mild“ hibridnim sistemom napona 48V, i HYBRID 140 (već prisutan u modelu Jogger ), u kombinaciji sa automatskim menjačem.

Cene počinju od 18.800 evra (sa rumunskim PDV-om) za verziju Essential ECO-G 100, a idu do 26.650 evra (sa PDV-om) za verzije Extreme i Journey opremljene motorom HYBRID 140.

Kupci će takođe moći da naruče Daciju Duster onlajn, sa verzijama Journey i Extreme koje su dostupne na platformi za e-trgovinu Dacia Romania.

Prve isporuke kupcima očekuju se sredinom godine.

Prethodno, 4. januara 2024. godine, Dacia je objavila cenovnik i ponudila 200 automobila onima koji su naručili tada. Kasnije, nakon što su izvršili 200 naloga, ostali zainteresovani su morali da čekaju do danas da bi mogli da urade isto.

Pre otvaranja kataloga za porudžbine u Rumuniji, Dacia je uradila sličnu stvar, početkom marta, na glavnim evropskim tržištima Nemačke, Francuske, Italije i Španije.

U Francuskoj najpovoljnija varijanta automobila Essential ima minimalnu cenu od 19.690 evra. Automobil je opremljen motorom ECO-G od 100 KS i prednjim pogonom. U Nemačkoj se model Dacia Duster može kupiti po minimalnoj ceni od 18.950 evra (Essential, ECO-G).

Na italijanskom tržištu automobil je dostupan po osnovnoj ceni od 19.700 evra, takođe za Essential ECO-G, a ista varijanta opreme košta najmanje 19.290 evra.

AutoRepublika

(13095)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dacia je napravila dobar posao, auto izgleda odlicno, cena je ostala prihvatljiva. Uspeh je zagarantovan!

MRN

Jedva čekam da vidim ovo vozilo uživo, kao i cenovnik za Srbiju, sa spiskom opreme po svakom od paketa (kao i sa spiskom opcionala).
Tada ću moći da sagledam koliko za mene imaju smisla cene koje se u tekstu pominju.

YugoFlorida

Što se tiče cene, novi Duster zaista je i dalje cenovno iole pristupačan, ali je zaista glupo da u niža dva paketa ne nude ništa osim Eco-G 100 motora. Ispada da za korektno snažan model treba platiti skoro 24 hiljade evra, a za tu sumu se do pre par godina mogao kupiti SUV tipa Tucsona ili Qashqaija.

Ljuba

Kljucna stvar je u tome“do pre par godina“…vise ne.

M M

Neće se leba najesti bez dizela.
To se kupovalo flotno…..
Ovo ostalo, smućkaj pa prospi

Mrki

Kakvi su ovo motori za ovakav auto..još im samo batetija fali..praviće oni dizel od zlata.

Čedomir

Da li je za očekivati pomoć države kao što je u Rumuniji? Tamo, na istu ovu cenu, država učestvuje sa nekih 9000 EUR.