1. Home
  2. Vesti
  3. U carstvu Geelyja krosover Jaecoo 6 je u stvari preimenovani iCar 03
U carstvu Geelyja krosover Jaecoo 6 je u stvari preimenovani iCar 03
1

U carstvu Geelyja krosover Jaecoo 6 je u stvari preimenovani iCar 03

98
1
Podelite sa prijateljima:

Brend Jaecoo je matični Chery kreirao prošle godine specijalno za izvozna tržišta. Danas asortiman uključuje dva modela – krosovere Jaecoo J7 i Jaecoo J8 (ponegde su to samo Jaecoo 7 i Jaecoo 8, bez slova J).

U njihovoj rodnoj Kini, ovi terenci se prodaju kao Chery Explore 06 i Chery Tiggo 9. Tako je sada najavljen i treći SUV veoma mladog brenda – električni Jaecoo 6, njegova premijera je održana na Tajlandu (logično je da u nekim zemljama bude nazvan J6).

I ovo opet nije originalni model: krosoveru iCar 03 je dodeljeno drugačije ime. Inače, 2023. godine pojavio se i zaseban brend iCar u Cheryjevom portfelju; do sada je lansirana isključivo u bratskoj nam zemlji predsednika Sija.

Ako J7 i J8 nose sopstveni amblem Jaecoo, „šestica“ je debitovala samo sa novim natpisima – logo i natpisne pločice su za iCar 03. A volan se nalazi na pogrešnoj strani (na Tajlandu se vozi u levoj traci). Po svemu sudeći, verzija namenjena za izvoz jednostavno još nije spremna. Ipak, još ima vremena – barem u slučaju tajlandskog tržišta. Tamo je početak prodaje Jaecooa 6 zakazan tek za četvrti kvartal ove godine.

Dimenzije automobila su očigledno iste. Dužina – 4.406 mm, širina – 1.910 mm, visina – 1.715 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.715 mm. Spoljašnje karakteristike Jaecooa 6/iCara 03 su ugaona karoserija, uski farovi sa pričvršćenim vertikalnim delovima dnevnih svetala, vertikalni blokovi zadnjih svetala, ručke koje se mogu uvlačiti i vrata prtljažnika sa kutijom. U kabini se nalaze odvojeni ekrani za instrument tablu i multimedijalni sistem. U Kini, lista opreme može uključivati i ventilaciju i masažer za prednja sedišta, sveobuhvatne kamere, adaptivni tempomat i sistem zadržavanja trake.

Na Tajlandu je prikazan vrhunski Jaecoo 6 sa pogonom na sve točkove: ovaj krosover ima dva elektromotora koji zajedno proizvode 279 KS i 385 Nm. Ova verzija ima bateriju kapaciteta 69,77 kWh dovoljnu za 501 km prema kineskom ciklusu CLTC. Na domaćem tržištu iCar 03 je takođe ponuđen sa pogonom na zadnje točkove – sa elektromotorom od 184 konjske snage (220 Nm) i baterijom od 50,63 odnosno 65,69 kWh (domet će biti 401, odnosno 501 km). Za model sa pogonom na sva četiri točka (472 km) obezbeđena je i „srednja“ baterija.

Chery još nije rekao u kojim drugim zemljama osim Tajlanda će se pojaviti Jaecoo 6. Moguće je da će elektrokrosover na kraju stići i na srpsko tržište…

AutoRepublika

(98)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Razvoj SUV dizajna: kockast, kockastiji, jos kockastiji….. 🙂