1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo GTV: „procurela“ slika otkriva atraktivnu formu sportskog kupea
Alfa Romeo GTV: „procurela“ slika otkriva atraktivnu formu sportskog kupea
0

Alfa Romeo GTV: „procurela“ slika otkriva atraktivnu formu sportskog kupea

280
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko je ovo novi GTV, onda imamo još jednu lepoticu na putu.

U „tvitu“ Club Alfa internet stranice, na kojoj se okupljaju ljubitelji Alfe Romeo, našla se „procurela“ fotografija koja otkriva zadnji deo nove verzije modela GTV. U nekim ranijim izveštajima se tvrdilo da će novi model biti Giulia s dvoje vrata, ali čini se da ćemo umesto toga dobiti atraktivni seksi kupe, kakvog može da kreira samo ova italijanska marka.

Alfa je najavila prošle godine „uskrsnuće“ GTV oznake u okviru petogodišnjeg plana. U to vreme, kompanija je potvrdila informaciju da će kupe koristiti hibridnu postavku novog E-Boost motora, kao i da će isporučivati preko 600 ks. Reč je o verziji postojećeg 2,9-litarskog twin-turbo V6 motora s 510 konja. Vektorisanje obrtnog momenta, distribucija mase po osovinama u odnosu 50:50 i integralni pogon, trebalo bi a obezbede ekstremno dobre performanse. Pored toga, u kabini će biti mesta za četiri osobe, mada oni pozadi verovatno neće uživati u „superkomforu“, sudeći po dotičnoj slici. GTV bi trebalo da pristigne 2021., dok će kabriolet verzija debitovati godinu dana kasnije.

Da podsetimo, GTV je istorijska oznaka u Alfinoj gami, uvedena šezdesetih godina, a bila je rezervisana za sportski nastrojene kupe modele. Snaga je prvobitno dolazila iz čuvenog četvorocilindarskog agregata s dva bregasta vratila različitih radnih zapremina. Kasnija generacija je koristila Alfettu hedžbek kao bazu, uključujući GTV-6 s izbočinom na haubi i šestocilindarskim motorom.

Oznaka se vratila u igru između 1995. i 2005., kada je korišćena za sportske kupee s prednjim pogonom.

Pored GTV-a, Alfa Romeo priprema i novi 8C sa središnje pozicioniranim twin-turbo motorom, elektrifikovanom prednjom osovinom i monokokom od ugljeničnih vlakana, koji će raspolagati s preko 700 ks. Procenjuje se da će sprint do „stotke“ obavljati za manje od tri sekunde.

AutoRepublika

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments