1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Hyundai Ioniq 6 u Americi po ceni Toyote Corolle, a kod nas…
Hyundai Ioniq 6 u Americi po ceni Toyote Corolle, a kod nas…

Hyundai Ioniq 6 u Americi po ceni Toyote Corolle, a kod nas…

1.49K
2
Podelite sa prijateljima:

Možemo zaključiti da jeHyundai Ioniq 6 jedan od najzanimljivijih novih četvorotočkaša koje nam je automobilska industrija podarila tokom prethodnih godina. U moru bezličnih stilova u duhu „copy-paste“, gde svi noviteti izgledaju manje-više isto, Ioniq 6 je baš unikantan i svako će se sigurno okrenuti za njim kada ga ugleda na ulici.

Nudi se u dve konfiguracije, a ponuda startuje sa takozvanim varijetetom nazvanim „Standard Range“ i baterijama kapaciteta 53 kWh. Dostupan je samo sa pogonom na zadnje točkove i 149 konjskih snaga, a kupac može da bira i „Long Range“ s baterijama od 77 kWh. U tom slučaju kupac dobija pogon na zadnje točkove i 225 „konja“ ili pogon na sva četiri točka i 321 „grlo“. Uparen sa ovom najmoćnijom konfiguracijom Ioniq 6 može da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za 5,1 sekundu i da dostigne maksimalnu brzinu od 185 km/h.


Svakako je impresivan na papiru, ali kao i svi drugi četvorotočkaši na struju, i Ioniq 6 nije baš pristupačan za šire narodne mase. Košta 41.600 američkih dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, što je nešto jeftinije nego Teslin Model 3, ali opet mnogo više nego što bi kupci modela kao što su Toyota Corolla ili Honda Civic očekivali da plate. Ako hoćete konfiguraciju sa autonomijom od 580 umesto standardnih 485 kilometara, vaš novčanik će to osetiti u još većoj meri.

A kako to obično biva, oni koji bi da voze skuplji automobil i već su u stanju da ga kupe, najpre se odlučuju za lizing. U tom slučaju, mesečno plaćaju daleko nižu ratu, a posle određenog vremenskog perioda (dve ili tri godine) vraćaju vozilo u izložbeno-prodajni salon. Hyundai trenutno ima toliko dobre ponude koje pokazuju da vlasništvo električnog automobila i ne mora da bude skupoceno.

Kako pišu kolege sa sajta CarsDirect, trenutno je u Americi moguće dobiti Ioniq 6 na lizing za svega 239 dolara mesečno i to bez učešća. Za navedenu sumu novca, mušterija dobija onu baznu konfiguraciju, ali u tom slučaju Ioniq 6 je bogato opremljen i pruža dovoljno veliku autonomiju da većini kupaca zadovolji dnevne potrebe. Spomenućemo da je spomenuti lizing u trajanju na dve godine.

Ovaj model nije jedini u ponudi Hyundaija sa privlačnom ponudom u slučaju zainteresovanosti za lizing. Mali krosover Kona se takođe nudi za samo 169 dolara mesečno, ali sa učešćem u iznosu od 1.999 „zelembaća“ i to takođe u trajanju na 24 meseca.


Korejski proizvođač vozila nudi spomenute mogućnosti samo do kraja meseca, ali ako se pokaže velikim uspehom, neće nas iznenaditi ako ih opet vidimo u budućnosti.

AutoRepublika

(1494)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Prejeftino…

MRN

Kamo sreće da kod nas nikada nisu ni uvodili proklete subvencije … Potpuno su zloupotrebljene i izigran im je cilj.