1. Home
  2. MotoRepublika
  3. MV Agusta dve godine pre plana postaje deo porodice KTM-a
MV Agusta dve godine pre plana postaje deo porodice KTM-a
1

MV Agusta dve godine pre plana postaje deo porodice KTM-a

110
1
Podelite sa prijateljima:

Setite se oktobra 2023. godine. Ako ste tip osobe koja prati KTM, MV Agusta ili industriju motocikala uopšte, možda se sećate da je tada matična kompanija KTM-a Pierer Mobiliti javno iznela strateški plan koji podrazumeva produbljenje saradnje s italijanskim konstruktorom MV Agustom. Izvorni plan je podrazumevao da se u proleće 2026. godine preuzme većinski paket akcija romanske firme, ali evo, već ovog proleća, dve godine ranije, stvari su počele da se dešavaju.

Objava je stigla od samog Pierer Mobilitija pre par dana, uz pojašnjenje da će tehnika preuzimanja akcija ostati neizmenjena, i da će jedino biti promenjen rok u kom je kapital firme iz Varezea trebalo da bude preuzet od strane austrijsko-indijskog privrednog diva.

KTM će nakon sticanja većinskog paketa akcija preuzeti brigu o tehnološkom razvoju, kao i napretku u oblasti mehanike. Ideja je i da se proizvodni kapacitet postrojenja u Varezeu izdigne na nivo koji prevazilazi 10 hiljada sklopljenih dvotočkaša na godišnjem nivou. Ova ideja je zadata još prošlog juna i podrazumeva modernizaciju pogona.

Pored najave prevremenog preuzimanja MV Aguste, Pierer Mobility je istovremeno najavio da će Hubert Trunkenpolc sada postati novi izvršni direktor i predsednik upravnog odbora MV Aguste. On će preuzeti obe pozicije od Timura Sardarova, koji će „i dalje biti dostupan kompaniji kao potpredsednik, ambasador marke i konsultant“. Na društvenim mrežama se ovim povodom oglasio i dosadašnji izvršni direktor MV Aguste, Sardarov, navodeći kakve se promene dešavaju unutar kompanije.

Na ovaj način lagano kreće integracija italijanske marke u grupu Pierer Mobility, a tek ostaje da se vidi hoće li MV Agusta biti četvrti brend koji će deliti pogonske sklopove i platforme. Postojeća tri su KTM, Husqvarna i GasGas. Ovo postaje posebno zanimljivo imajući u vidu da glavna stvar koja izdvaja MV Agustu u umovima fanova širom sveta oduvek biva jedinstven pristup dizajnu, sa kreacijama koje nisu onakve kakve gura bilo ko drugi.

MotoRepublika

(110)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments