1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Rusi uprkos sankcijama mogu i dalje da kupuju (gotovo) nove japanske automobile
Rusi uprkos sankcijama mogu i dalje da kupuju (gotovo) nove japanske automobile

Rusi uprkos sankcijama mogu i dalje da kupuju (gotovo) nove japanske automobile

135
1
Podelite sa prijateljima:

Našim starijim čitaocima je poznato kako sankcije utiču na prilike u nekoj državi. I to što su uvedene ne znači da ne mogu da se nađu načini da se zaobiđu. Današnja priča je vezana za kupovinu stranih automobila u Rusiji, koja uprkos sankcijama i dalje dobija automobile iz uvoza.

Do kraja zime, bivša Nissanova fabrika u blizini Sankt Peterburga isporučila je dilerima seriju krosovera X-Trail sastavljenih od kompleta vozila koji su ostali u fabrici. Automobili su dostupni za prodaju za oko 33.500 evra, pa čak i sa zvaničnom dvogodišnjom garancijom.

Štaviše, kupac može izabrati ili automobil sa prednjim pogonom ili sa svim pogonskim točkovima. U prvom slučaju, krosover je opremljen motorom od 150 konjskih snaga, au drugom motorom od 171 KS. Doplata za 4×4 je najmanje hiljadu evra. Što se nekadašnjeg bestselera japanskog brenda tiče, Nissana Qashqaija, nepovratno je uklonjen iz prodaje.

Prodavci Toyote i dalje imaju na raspolaganju ostatke popularnih krosovera RAV4 iz 2022. godine, ali samo u verziji sa pogonom na sva četiri točka sa motorom sa dva litra zapremine ispod haube. Početna cena za model koji Rusi vole je oko 49 hiljada evra. Za one koji bi želeli nešto svežije, biće automobila proizvedenih 2023. godine, ali ne više iz peterburškog pogona japanskog brenda.

U pitanju su automobili uvezeni paralelnim uvoznim kanalima, koji su, inače, takođe pokriveni garancijom do dve godine. Ali za „Ravčik“ (Rusi tako tepaju RAV-u) i sa proširenim opcijama i ažuriranjima tipičnim za novu modelsku godinu, potrebno je doplatiti dodatnih 2 do 5 hiljada u evropskoj valuti.

Ali limuzina sa zahtevima poslovne klase – Toyota Camry – prodaje se u svim zvaničnim prodajnim centrima japanskog brenda po fiksnoj ceni od nepunu 51 hiljadu evra. Za ovaj novac budući vlasnik će dobiti automobil sa 2,5-litarskim motorom, automatskim menjačem i pogonom na prednje točkove. Kako su predstavnici ovlašćene mreže rekli portalu AvtoVzglyad, trenutno je na sajtovima dostupno više od 300 takvih automobila.

Ljubitelji Mazde takođe neće naići na poteškoće kada žele da nabave potpuno novi automobil. Najpopularniji krosover CX-5, nudi se za oko 40 hiljada evra. Istina, ovo je automobil isporučen u Rusiju iz Kine. Na raspolaganju su dva nivoa opreme i bezalternativni motor sa zapreminom od dva litra. Pogon je samo na prednje točkove.

Ali tu je i ponuda za one koji žele da se voze u krosoveru Mitsubishi Outlander. Automobili proizvedeni 2022. prodaju se od „službenika“ po cenama od oko 33 do 39 hiljada.

Štaviše, skoro svi dostupni automobili su beli i predstavljeni su u jednoj konfiguraciji. Motor od 146 konjskih snaga uparen je sa varijatorom koji raspoređuje vučnu silu na prednju osovinu.

AutoRepublika

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Prodavci Toyote i dalje imaju na raspolaganju ostatke popularnih krosovera RAV4 iz 2022. godine, ali samo u verziji sa pogonom na sva četiri točka sa motorom sa dva litra zapremine ispod haube. Početna cena za model koji Rusi vole je oko 49 hiljada evra.“

Baš jaka cena, kod nas za te novce može čak i hibridna AWD verzija u Style opremi.